2017 serà a Ontinyent l’Any Cervino

  • En commemoració del 200 aniversari del naixement de l'autor de les ambaixades dels Moros i Cristians

VilaWeb
Redacció
23.02.2017 - 19:24
Actualització: 23.02.2017 - 20:24

Aquest 2017 es compleixen 200 anys del naixement de Joaquim Josep Cervino i Ferrero, i Ontinyent ho commemorarà amb una série d’actes que s’emmarcaran en l’Any Cervino, declarat per l’ajuntament de la ciutat en el ple de la setmana passada. La declaració es va fer a iniciativa de la Societat de Festers, en ser l’homentajat l’autor de les ambaixades de les festes de Moros i Cristians, i es desenvoluparà entre el 18 de maig d’enguany i el 16 de maig de 2018.

Nascut a Tortosa de mare ontinyentina, va passar la infantesa i joventut a la capital de la Vall d’Albaida, d’on va arribar a ser nomenat batle als 26 anys després d’haver estudiat Dret i de treballar al jutjat a la ciutat. Posteriorment va ocupar alguns càrrecs al Ministerio de Gracia y Justicia al cap del qual hi havia el també ontinyentí Lluís Maians. Va ser també magistrat de l’Audiència Territorial de Madrid.

Autor d’algunes obres poètiques, teatrals i de tres novel·les, el reconeixement se li atorga ara especialment per ‘Las embajadas del Moro y del Cristiano para las fiestas que se celebran en la villa de Onteniente”, text de 1860 que continua declamant-se cada any a les festes d’agost.

L’any 2007, el ple de l’ajuntament va acordar de dedicar-li un carrer al barri de Sant Rafel, i en 2010 se’l va homenatjar amb una declamació de les ambaixades davant la seua tomba a la Font de la Figuera. La Societat de Festers, a més, va posar el nom de Cervino al guardó que lliura anualment a persones destacades en l’àmbit local.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any