Diumenge, 29 de març de 2020

  • «Amb tantes coses com ha fet el president espanyol, no veig que haja aturat la campanya de la declaració de la renda, que per si no ho recordeu, comença el primer d’abril. El cabet en la faena.»

Redacció
29.03.2020 - 20:36
Actualització: 29.03.2020 - 22:36
VilaWeb

Com trobàvem a faltar el sol! Hui hem passat mig matí a la terrassa, estenent, llegint… i a migdia ens hem fet la cerveseta al solet.

Mireu aquesta interessant iniciativa d’un grup de startups amb ganes d’ajudar. S’han ajuntat per a posar-se al servei de la societat construint productes: #StopCorona Challenge.

Molt interessants els consells a l’hora d’anar a comprar de manera segura que hem publicat a Vilaweb. Sobretot no toqueu els aliments, redell! Que la fruita i la verdura la gent les toca tot sense guants.

Hui estava pensant en la compra, i en el preu de les coses. No vos heu preguntat mai quant han apujat els preus des de l’arribada de l’euro? Si l’IPC sempre puja d’una manera moderada, per què no hi ha res més barat? Des de 2009, els sous no han pujat per damunt de l’IPC; la crua realitat és que cada vegada som més pobres.

A l’emissió de deute europeu que fa dies que demana el president Pedro Sánchez a la Unió Europea, ja li han dit que no, però ell no para de dir-nos-ho a nosaltres, com si poguérem decidir des de les nostres cases, confinats. Alemanya i els Països Baixos no volen que l’endeutament siga global, volen que siga de cada país: en realitat de cada ciutadà. Perquè tragueu-vos-ho del cap: l’emissió de deute públic és en realitat una necessitat pressupostària en el futur, que acabarem pagant amb algun impost. Una empresa no pot sobreviure gastant més del que ingressa, i en canvi als estats els ho permetem. Alguns estats, quan tenen superàvit, decideixen d’estalviar (Alemanya i els Països Baixos, per exemple) per a poder  fer front a despeses extraordinàries. Altres com l’espanyol, el que fan és augmentar contínuament la despesa pública, i quan s’acaben els diners emeten deute públic per a continuar-la finançant.

Però no patiu. Amb tantes coses com ha fet el president espanyol, no veig que haja aturat la campanya de la declaració de la renda, que per si no ho recordeu, comença el primer d’abril. El cabet en la faena.

Per cert són les 19.00, i el govern espanyol encara no ha publicat el decret que fa dos dies que explica. Dos dies explicant si demà no ha d’anar la gent a treballar. És un poc tard per no haver tret encara la llista de les faenes i serveis que són essencials.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any