El departament Xàtiva-Ontinyent presenta la primera guia de pràctica clínica per al part normal

  • Es tracta d'un document de consens entre tots els professionals de l'especialitat de Ginecologia i Obstretícia del departament

VilaWeb
Redacció
19.03.2017 - 22:07
Actualització: 19.03.2017 - 23:07

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha presentat la primera guia de pràctica clínica de l’atenció al part normal. El document ha estat acordat per consens entre els professionals que intervenen en aquest tipus de parts anomenats ‘no patològics’ o bé ‘poc intervinguts’ des del punt de vista mèdic.

Aquesta guia clínica l’han elaborada conjuntament el personal facultatiu, matrones, pediatres i anestesistes i ha comptat amb el suport de la Gerència del Departament, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El cap del Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Departament Xàtiva-Ontinyent, el doctor García Domènech, ha destacat que es tracta d’un document de consens entre tots els professionals d’aquesta especialitat en el departament, que actualitza tota la pràctica en l’atenció al part normal d’acord a les últimes evidències científiques i les aspiracions de les usuàries.

L’anomenat ‘part natural’ es dóna aproximadament en el 80% dels casos i s’entén actualment per aquell part amb poca intervenció obstètrica, en què fonamentalment intervenen la mare i la matrona, i que inclou també l’analgèsia epidural, segons han detallat des del departament.

Millorar els desitjos de les dones
Es pretén de millorar l’assistència i prestar atenció als desitjos i expectatives que té la dona per poder complir així amb els aspectes d’autonomia i dignitat de les pacients durant la gestació i el part.

A partir d’ara ja des de l’atenció primària, la matrona pot donar informació completa a les pacients de com se’ls atendrà durant un part normal, una atenció que, amb aquesta guia clínica, deixa unificada i actualitzada la  pràctica a tots els professionals del departament.

La guia clínica presentada pel departament naix amb vocació de ser un document ‘viu’, atès que està obert a modificacions i millores per contribuir a la promoció de la comunicació entre els professionals de la salut que intervenen en aquest tipus de pràctiques.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any