Els empresaris demanen formació especialitzada per a disposar de mà d’obra qualificada

  • L'Ajuntament d'Ontinyent es planteja reclamar estudis d'FP del tèxtil per a la ciutat

VilaWeb
Redacció
27.01.2020 - 18:59
Actualització: 27.01.2020 - 19:59

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ontinyent, Pablo Úbeda, la secretària general d’ATEVAL, Maria Reig, i el president de COEVAL, Javier Cabedo, han presentat aquest dilluns els resultats d’un estudi sobre necessitats formatives en el sector industrial.

A iniciativa de les associacions empresarials, i amb el suport del consistori, l’estudi s’ha fet sobre 223 empreses, majoritàriament del sector tèxtil, per a esbrinar i demanar les accions formatives més necessàries per a cobrir els llocs de faena amb perfils específics que a hores d’ara tenen pocs aspirants a la nostra comarca.

Els resultats explicats en la roda de premsa indiquen que per als pròxims cinc anys, els perfils més buscats en el tèxtil seran, no tant els d’operaris de producció com en altres moments, sinó els de dissenyadors i de nous perfils tècnics en logística, especialistes en màrqueting, innovació d’acabats, tèxtils intel·ligents o analistes de processos. En aquest cas concret, el regidor ha avançat que es treballarà ‘perquè tornen a la ciutat els estudis d’FP vinculats al tèxtil que vam perdre temps arrere i que es van traslladar a Alcoi’.

En altres sectors, l’estudi preveu la necessitat d’experts en robòtica i sistemes per a la indústria de productes metàl·lics, i tècnics i programadors per a la producció d’informàtica i electrònica. També hi haurà necessitat d’especialistes en realitat virtual i fabricació additiva en la fabricació de maquinària i equipament; i administratius, comercials, tècnics de manteniment i de gestió de dades per a la cadena de subministraments i disseny en 3D de manera transversal en tots els sectors.

En els resultats s’han tingut en compte, també, l’estudi de la patronal europea EURATEX, i l’acord territorial Ontinyent-Ibi-Alcoi.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any