La cultura de la mort a la Vall d’Albaida

  • L’Arxiu de la Memòria Oral Valenciana enregistra a la comarca testimonis sobre l'evolució de les relacions socials amb la mort

VilaWeb
Redacció
20.03.2016 - 23:31
Actualització: 21.03.2016 - 00:31

La nova campanya d’enregistraments de l’Arxiu de la Memòria Oral Valenciana-Museu de la Paraula ha tingut la Vall d’Albaida com a territori protagonista, on hi ha entrevistat homes i dones nascuts entre 1921 i 1943. La temàtica de les entrevistes en aquesta ocasió tractava la qüestió dels processos de canvi en la consideració de la mort en la nostra societat.

De les 28 entrevistes gravades en àudio i vídeo,  en aquesta pàgina se n’han publicat les fetes a informants de Fontanars dels Alforins, Salem, Beniatjar, Sant Pere d’Albaida, el Ràfol de Salem, Rugat, Benissuera, Guadasséquies, Montitxelvo, Benicolet, el Palomar, Quatretonda, Aielo de Rugat, Bufali, Bèlgida, Otos, Benissoda i Llutxent.

L’Arxiu de la Memòria Oral Valenciana va nàixer a partir del Museu Valencià d’Etnologia l’any 1999, vinculat a diferents insitucions públiques i a la Universitat de València. El seu objectiu principal és la creació d’un banc de dades biogràfiques que recopile, conserve, investigue i difonga testimonis orals sobre la realitat sociocultural dels valencians protagonistes del segle XX per mitjà d’entrevistes a persones majors de 75 anys.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any