La producció de Meló d’Or d’Ontinyent arriba enguany als 15.000 quilos

VilaWeb
Redacció
16.08.2017 - 15:36
Actualització: 16.08.2017 - 17:36

La producció de melons de tot l’any amb la denominació de Meló d’Or d’Ontinyent s’estima enguany en 15.000 quilos, en una campanya molt millor que la de l’any passat en què per diverses circumstàncies se’n van poder collir molt pocs.

Ara ha començat ja la venda d’aquesta fruita autòctona de secà produïda sense ser regada seguint un protocol que determina característiques bàsiques i obligatòries a l’hora de cultivar-lo per tal de conservar-ne l’essència i característiques pròpies.

La cooperativa vinícola d’Ontinyent disposa d’una secció hortofrutícola dedicada a la comercialització del Meló d’Or per la difusió i venda d’aquest producte, i que s’encarrega de la identificació dels productors. Enguany, per a promocionar la venda es col·locarà un distintiu als establiments de la ciutat on es puga comprar aquesta varietat de meló.

El Meló d’Or d’Ontinyent és una marca de qualitat a nivell municipal, impulsada per l’ajuntament, amb l’objectiu de protegir una llavor autòctona, revaloritzar la tasca dels productors, potenciar els productes locals i de proximitat, i l’activitat econòmica al sector agrari i hostaler, tal com han recordat des del consistori, des d’on han confirmat la comanda habitual del cuiner Quique Dacosta per al el seu restaurant de Dénia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any