L’investigador Sergi Soriano participa en l’estudi que relaciona l’augment de casos de diabetis amb el BPA

  • L'estudi adverteix del risc de l'excessiva exposició a aquest producte químic present en envasos de menjar precuinat

VilaWeb
Redacció
24.07.2016 - 19:05
Actualització: 24.07.2016 - 21:05

L’ontinyentí Sergi Soriano és un dels autors de la investigació realitzada conjuntament per la Universitat d’Alacant (UA) i la Miguel Hernández d’Elx (UMH) que apunta la possible relació entre la presència en sang o altres fluïds corporals del compost químic Bisfenol A (BPA) amb el desenvolupament de la diabetis tipus 2.

En la investigació hi han participat també Juan Martínez-Pinna, del departament de Fisiologia Genètica i Microbiologia de la UA, el mateix departament de què forma part Soriano, i els professors Ángel Nadal i Paloma Alonso-Magdalena de la UMH. L’estudi ha constatat que la secreció de la insulina es veu afectada quan s’incuben cèl·lules beta del pàncreas endocrí amb dosis rellevants de Bisfenol A, un disruptor endocrí present en envasos de plàstic per a begudes i aliments precuinats.

Els investigadors, que estan analitzant també possibles relacions del Bisfenol A amb algunes malalties neurològiques, recomanen de minimitzar l’exposició al BPA disminuint el consum d’aliments i begudes envasats en plàstics i de ‘tornar a usar els envasos de vidre i no incloure en la dieta menjar precuinat que directament, amb l’envàs, s’escalfa en el microones’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any