Llutxent acull una jornada sobre experiències d’innovació en l’àmbit rural

  • Organitzada per la Càtedra Avant i la Direcció General de l'Agenda Valenciana Antidespoblament de la Generalitat

VilaWeb
Redacció / EP
25.10.2021 - 17:01
Actualització: 25.10.2021 - 19:01

La Càtedra Avant i la Direcció General de l’Agenda Valenciana Antidespoblament de la Generalitat celebren aquest dijous 28 d’octubre, al Monestir del Corpus Christi de Llutxent, la primera de les jornades divulgatives sobre despoblament, que tenen com a objectiu “impulsar la innovació en el medi rural”, tal com ha indicat la Generalitat en un comunicat.

El cicle de jornades està dirigit als actors que actuen en el territori, principalment a l’administració, sobretot local, però també a l’àmbit de les empreses privades que puguen tindre interés en el desenvolupament rural.

A Llutxent, la jornada “Innovació en el sistema rural valencià: experiències d’èxit contra el despoblament” la inaugurarà la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, amb la directora general de l’Agenda Valenciana Antidespoblament-Avant, Jeannette Segarra, i la batlessa, Xaro Boscà.

Hi intervindran també els directors de la Càtedra Avant-UV, el catedràtic de Geografia de la Universitat de València, Jorge Hermosilla Pla, i el professor d’Economia de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicente Budí Orduña.

Com a exemple d’experiències en innovació en el medi rural participaran Rafael Cambra, president de l’Associació Terres dels Alforins; Juan Cartagena, CEO Hearts Radiant del Balneari de Cofrentes; Fernando Marco Peñarrocha, gerent de la Cooperativa de Viver; Gonzalo Estela Pastor, projecte Essències, GAL-Rural Muntanya Alacantina; i Teresa Adell, gerent de la Mancomunitat Taula del Sénia.

Les jornades continuaran a Sant Mateu el 16 de novembre, amb la temàtica “Ramaderia per a poblar el territori: reptes d’un sector estratègic per a les zones despoblades”.

Per a 2022 hi ha previstes quatre jornades més, amb temàtica diversa, sobre agricultura, educació, habitatge i turisme.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any