Second Round reivindica l’educació artística a l’IES l’Estació d’Ontinyent

VilaWeb
Redacció
19.11.2015 - 16:56
Actualització: 19.11.2015 - 17:56

L’IES l’Estació d’Ontinyent acull des d’aquest dimecres l’exposició ‘Second Round: art i lluita en els instituts valencians’, en què hi col·labora juntament amb la Universitat de València i onze Instituts d’Ensenyament Secundari més.

L’exposició és un projecte que reivindica la importància de l’educació artística, formada per 21 panells que combinen text i imatge per posar de manifest la important activitat artística realitzada als centres. El comissari de la mostra, Ricard Huerta, professor de la Universitat de València i director de l’Institut de Creativitat i Innovacions Educatives, va participar en la inauguració de l’exposició al centre ontinyentí, juntament amb el regidor d’Educació, Òscar Borrell; Àngela Montesinos, coordinadora de la Unitat de Suport del Vice-rectorat de Participació i Projecció Territorial; i Pere Vañó, director de l’IES. També hi van assistir Maria José Góméz,  qui fa el seu doctorat sobre el projecte Second Round, i Almudena Rodríguez, ex-alumna de l’institut col·laboradora com a professora en la Facultat de Belles Arts i qui ara realitza un màster relacionat amb les arts visuals.

Per al comissari, l’exposició que romandrà a Ontinyent fins l’1 de desembre, evidencia el fet que la Universitat de València ‘està al costat dels centres de secundària per reactivar l’aprenentatge de les arts i reivindicar el lloc que aquesta matèria mereix en el sistema educatiu’. Un objectiu que es considera necessari en un moment delicat, en el qual les normatives curriculars i la legislació oficial ‘han anat eliminant pràcticament aquesta opció formativa’.

Al seu entendre, ‘si continua la tendència, la ciutadania del futur acabarà sense cap formació en arts, per això és tan important dur a terme iniciatives com aquesta’. A més, ‘el projecte també vol ser un homenatge al treball del professorat de Dibuix de secundària, la tasca del qual és incommensurable’.

Els instituts que han participat en el projecte són: IES Juan de Garay de València, IES Clot del Moro de Sagunt, IES Laurona de Llíria, IES Tirant el Blanch de Torrent, IES número 1 de Requena, IES Benlliure de València, IES Josep de Ribera de Xàtiva, IES Ausiàs March de Manises, IES Sanchis Guarner de Silla i IES María Enríquez de Gandia.

Els panells són comuns per a tots els instituts, però cada centre incorpora el material expositiu que considera adequat (fotos, vídeos, produccions de l’alumnat, treballs artístics antics i actuals). Quan acabarà l’itinerari d’exposicions, el vice-rectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València organitzarà una exposició final al Centre Cultural La Nau de la Universitat de València on s’hi exhibiran, a més dels panells, una selecció del material artístic dels centres de secundària participants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any