“Sobre l’espai i l’instant”, imatges i paraules que s’entrecreuen

  • L'exposició es pot veure des d'aquest divendres a la Casa de Cultura d'Ontinyent

VilaWeb
Fragment d'una de les fotografies de Xavier Mollà
Redacció
07.05.2021 - 17:13
Actualització: 07.05.2021 - 19:13

Des d’aquest divendres es pot visitar a la Casa de Cultura d’Ontinyent Sobre l’espai i l’instant, una exposició del col·lectiu FotoespaiGandia que mostra fotografies i textos del quart volum de la seua col·lecció de llibres de fotografia Efímer.

L’exposició consta de seixanta fotografies acompanyades d’escrits literaris creats expressament que, sense ser una explicació ni una justificació, tenen punts de contacte que reforcen el conjunt mútuament. Les imatges són obra de l’ontinyentí Xavier Mollà, Pep Aparisi, Francesc Vera i Natxo Francés; i els textos els han escrits l’albaidí Paco Company, Rafa Gomar, Clàudia Serra i M. Josep Escrivà, que en aquest ordre formen parelles fotogràfico-literàries.

L’exposició romandrà oberta fins al 31 de maig vinent

El col·lectiu

FotoespaiGandia impulsa activitats fotogràfiques amb l’objectiu d’estimular i donar suport a iniciatives i projectes relacionades amb la fotografia: exposicions, conferències, projeccions de documentaris sobre fotògrafs, i cursos i tallers de fotografia en col·laboració amb l’Escola Politècnica Superior de Gandia, a més d’una fira al voltant de l’edició d’obra fotogràfica d’autor.

Una altra de les activitats del col·lectiu és la publicació d’Efímer, una col·lecció de llibres de fotografia, el quart dels quals és el motiu de l’exposició a Ontinyent, i que parteix de la idea de combinar imatge i paraula “amb la intenció i el ferm propòsit que, tot i que en la col·laboració entre fotografia i text hi ha un o diversos punts d’encreuament que reforcen el conjunt, la fotografia no siga una il·lustració del text ni aquest una explicació de les imatges”, sinó “una simbiosi creativa que permet que l’espectador/lector arribe a projectar la pròpia sensibilitat i la intel·ligència més lluny del que observa i llig”.

En aquest cas, els participants fan la seua obra a partir d’un text extret de la novel·la Incerta glòria de l’escriptor Joan Sales: “Els primers dies m’hi perdia, fins que vaig descobrir que aquests paisatges no pertanyien a l’espai, sinó al temps; no són, doncs, paisatges, sinó instants. Cal saber-los mirar com qui mora un instant; com qui mira l’instant fugaç cara a cara.”

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any