Aquest dilluns es fa el judici als quatre encausats per una denúncia de danys i coaccions en les protestes de 2011 contra la construcció de la línia d’Alta Tensió a la Vall d’Albaida. El judici s’havia d’haver celebrat el 12 de setembre de l’any passat, però es va suspendre en no presentar-s’hi els operaris que havien de prestar el testimoni acusatori.

La Plataforma Contra l’Alta Tensió ha convocat una concentració a la porta de la Ciutat de la Justícia de València, a les 9.00, mitja hora abans de l’inici previst del judici. Hi ha organtzades eixides en vehicles particulars a les 7.45, des de la Creu Roja d’Albaida i des de la benzinera de l’avinguda d’Almaig d’Ontinyent.

Acusació
La fiscalia acusa els joves de coaccions als treballadors de les obres de construcció de la línia i danys en la maquinària i eines, i els demana entre 9 i 15 mesos de multa de 10 euros diaris, i una pena de presó d’un any i deu mesos i inhabilitació per a l’exercici del sufragi passiu. A més, reclama una indemnització de 4.800 euros. Tots quatre han negat en tot moment tindre cap relació amb els fets de què se’ls acusa.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]