Acció Cultural presenta la proposta de llei per capgirar la subordinació lingüística

  • Alfons Esteve i Francesc Esteve n'explicaran dimecres a Ontinyent els continguts i la finalitat

VilaWeb
Francesc Esteve (esq) iAlfons Esteve (dreta) amb el gerent d'ACPV, Toni Gisbert, en la presentació del llibre a València
Redacció
15.04.2019 - 15:57
Actualització: 15.04.2019 - 17:57

‘La llei d’igualtat lingüística que proposem representa un gir absolut respecte a les principals mancances de la LUEV [Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià] i aporta un impuls efectiu a l’ús i la normalitat social. A diferència del que ha significat la LUEV, l’objectiu central no és “permetre l’ús del valencià”, sense cap reforç legal ni social, sinó garantir-lo amb mesures concretes.’

Prop de les eleccions, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha fet balanç de la política lingüística duta a terme pel govern del Botànic i ha detallat un seguit de propostes d’actuació, entre les quals es destaca la llei d’igualtat lingüística que Alfons Esteve, cap tècnic del Servei de Política Lingüística de la Universitat de València, i Francesc Esteve, tècnic lingüístic al mateix ens, han recollit al llibre Igualtat lingüística. Capgirar el desús i la subordinació (Onada).

Els dos autors del treball participaran aquest dimecres 17 d’abril en la presentació del llibre que es farà al Centre Cívic del Llombo, a Ontinyent, a les 19.30, amb la presentació a càrrec de Mara Vicent, mestra i assessora del Servei d’Educació Plurilingüe de la Conselleria d’Educació.

L’acte està organitzat per Acció Cultural del País Valencià-Vall d’Albaida, amb la col·laboració de l’Associació de Veïns El Llombo i de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià.

Més informació: Acció Cultural presenta la llei d’igualtat lingüística

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any