Més de setanta persones, entre actors, tècnics i col·laboradors, participen aquest divendres a Agullent en la representació teatral del Miracle de Sant Vicent Ferrer, a càrrec del grup l’Altet de l’Aire.

L’escenificació, que té lloc cada dos anys, serà a les 20.30 a la replaça de l’ermita.

El director del grup de teatre, Juan Martí, ha explicat que la representació estarà dividida en dos actes. En el primer s’escenificaran passatges de la vida quotidiana de l’Agullent de l’any 1600, quan es va independitzar d’Ontinyent, amb referències a moments històrics recollits en el Llibre dels Consells de la Universitat d’Agullent. En la presentació d’enguany, en aquesta primera part, la música tindrà un pes especial, amb la interpretació entre més del cant de la trilla i de l’aguinaldo.

La segona part de la representació anirà específicament sobre el Miracle de la pesta amb què Sant Vicent Ferrer, en 1600, lliurà el poble de la pesta bubònica.

La representació s’inclou en els actes previs a les Festes del Miracle del cap de setmana que ve, i que inclouen per a aquest dissabte un sopar popular a la Font Jordana i l’actuació musical d’Urbàlia Rurana, un taller de falles aquest dimarts vinent, i la inauguració dimecres de l’exposició ‘Rituals de festa i foc’.