falles d'agullent
Nit de les fogueretes d'Agullen (Foto: Estudi Fotogràfic Pedro)

La Cavalcada del Patrimoni Valencià que tindrà lloc el diumenge 10 de març a València tindrà, entre més demostracions festives, una representació de la Nit de les Fogueretes d’Agullent.

L’acte l’organitza la regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, dins el programa oficial de les Falles 2019, amb l’objectiu de mostrar a la ciutat el llegat cultural i festiu de les comarques del País Valencià. La cavalcada començarà a les 19.00 davant la Llotja i acabarà a la plaça de l’Ajuntament.

La Nit de les Fogueretes estarà representada pels festers del Crist d’Agullent 2018 i 2019, que durant fanalets i falles, i per l’Agrupació Musical d’Agullent. Els festers faran rodar les torxes fetes d’esportins al centre de València com en la festa de la Nit de les Fogueretes, amb origen en la celebració del Miracle de la Pesta de Sant Vicent Ferrer.

La Cavalcada del Patrimoni Valencià va començar a organitzar-se en 2016 per mostrar els elements més rellevants i valuosos del patrimoni cultural immaterial valencià, aprofitant l’escenari urbà de les Falles i per a impulsar de manera festiva el reconeixement popular del patrimoni entre els ciutadans i els visitants que acudeixen a València durant les falles.