El diputat al congrés espanyol per Compromís, Joan Baldoví, ha assegurat aquest matí que continuarà exigint que les adjudicacions del programa de l’1,5% Cultural del Ministerio de Fomento siguen ‘més proporcionals’ i que s’assignen ‘sense distincions’.

Baldoví s’hi ha compromés en la vista que ha fet a Albaida, durant la qual ha recorregut el Palau dels Milà i Aragó i li han explicat el llarg procés de restauració de l’edifici monumental. El batle, Josep A. Albert, i més regidors de la ciutat li han detallat també les necessitats de les accions pendents, pressupostades en 300.000 euros, per a les quals es reclama participació estatal que podria procedir d’aquest programa de l’1,5% Cultural.

El diputat ha lamentat, respecte d’aquest programa d’inversions, la discriminació que ha patit també el País Valencià. Segons Baldoví, en el darrer repartiment de Fomento el País Valencià, amb un pes demogràfic d’un 11% a nivell estatal, només va rebre 1’7 milions d’euros (el 3’61% dels fons asignats). Per contra, Aragó en va rebre 3 milions (6,4% dels fons) amb el el 2’85% de població; i Galícia, amb el 6’13% de la població, va rebre 5 milions d’euros que representen el 10’6% dels fons.

Cessió de la carretera 340
En la visita, Josep A. Albert ha recordat al diputat la reivindidació de la ciutat de tindre cedit el tram de la carretera N340 que la travessa. A més, Albert li ha fet arribar la necessitat d’obtenir fons estatals i d’altres administracions ‘per poder contribuir al finançament d’obres de gran envergadura que beneficien al conjunt de la societat valenciana’, segons han explicat fons municipals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]