Baketà va guanyar passat dissabte el primer premi en el concurs del Festival Internacional de Percussió Percumon 2017. El grup de batucada d’Albaida, Baketà va aconseguir la puntuació més alta amb una actuació de 10 minuts en què barrejaren diferents ritmes, com ara samba reggae i funky, entre més. Els membres del grup hi van actuar amb una vestimenta preparada per a l’ocasió i amb una coreografia creada expressament per al festival.

La banda va participar també en altres activitats i tallers programats, entre els quals els tallers realitzats per grans percussionistes del gènere com César Veloso i Charly Babalu. La d’enguany era la segona edició del festival que se celebra a Sagunt, organitzat per Espectáculos HM Producciones i el grup de batucada Green Gos. El segon i tercer premi foren per a Slatucada del Marroc i Tarumba  de Logronyo, respectivament.

Calendari previst
Baketà farà aquest estiu una ronda d’actuacions per diverses ciutats de tot l’estat espanyol, que començarà d’ací a dues setmanes al festival Timbalia a Casavieja (Àvila), amb el format de Baketà Reggae Fusion, que ja va rodar l’any passat per Mallorca, Andalusia o Aragó, entre molts altres indrets de l’estat.

Premis
Els membres del grup,  originaris d’Albaida, Ontinyent, Agullent, Aielo de Malferit, Otos i Canals, han rebut ja amb anterioritat altres premis: 1r premi II Concurso Nacional de Batucadas de Tobarra en 2011, 3r premi d’animació en la Zurich Marató de Barcelona en 2012, 2n premi IV Concurso Nacional de Batucadas de Tobarra en 2013, i un altre primer premi en aquest mateix concurs en 2014. A més, en 2012 la formció Baketà Kids va aconseguir el 2n premi en el III Concurso Nacional de Batucadas de Tobarra.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]