Set compositors de música clàssica de la Vall d’Albaida protagonitzen el concert que aquest diumenge ofereix el pianista Joanjo Albinyana a la sala Gomis d’Ontinyent, a les 12.00, organitzat per l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) i l’Ajuntament d’Ontinyent.

El concert forma part del projecte ‘Benicadell Sonor’, engegat per l’EVA per a recuperar i promocionar les obres i les figures dels autors de música clàssica de la comarca que són desconeguts per a la majoria dels habitants de la Vall, tot i el reconeixement que n’hi ha que tenen en altres països. És el cas del bocairentí Blai Maria Colomer, qui fou professor de Maurice Ravel i que tingué gran importància en la didàctica del piano a París amb un mètode encara en ús; o de l’albaidí Eduard Torres, precursor de Turina i de Falla.

Miquel Àngel Múrcia, doctor en Història i comissari del projecte, ha estat l’encarregat de la selecció dels autors i de les peces incloses en el programa d’aquest concert, que inclou composicions de Vicent Rodríguez Monllor (Ontinyent 1690–1760); Josep Melcior Gomis (Ontinyent 1791–París 1836); Blai Maria Colomer (Bocairent 1833–París 1917); Amanci Amorós Sivent (Agullent 1854–Sant Cugat del Vallès 1925); Eduard Torres Pérez (Albaida 1872–Sevilla 1934); Joan Alborch Miñana (Salem 1973); i del mateix concertista Joanjo Albinyana (L’Olleria, 1967).

Dins el projecte s’ha enregistrat també un disc, produït per Caixa Ontinyent, amb les mateixes composicions que s’interpretaran en el concert i que es publicarà en poques setmanes.

‘Benicadell Sonor’, que reivindica els autors en tant que valldalbadins però també com a músics de la cultura valenciana oblidada, durà el concert a altres localitats de la comarca, i no descarta d’ampliar la nòmina de compositors en fases posteriors.

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb