Bocairent dóna nom a la declaració que recull l’esperit d’Escena Erasmus en el desé aniversari del projecte teatral europeu

  • Es llegirà diumenge en la cloenda de la ronda de representacions en la localitat de la Mariola

VilaWeb
Redacció / EP
12.07.2019 - 17:50
Actualització: 12.07.2019 - 19:50

Escena Erasmus acomiada aquest diumenge, 14 de juliol, a Bocairent, la ronda de Les petites europes 2019 amb l’espectacle Una cançó per a Europa i hi arrancarà la celebració del desé aniversari del projecte teatral europeu de la Universitat de València.

A més es llegirà la Declaració de Bocairent en què es ‘dibuixa’ l’esperit d’Escena Erasmus, què ha significat al llarg d’aquesta dècada, fent un diagnòstic de l’Europa actual fins a donar resposta a la realitat amb una aposta de futur: el teatre com a eina vertebradora del territori i la cultura.

La lectura es farà a la Sala Joan de Joanes, a les 12.00, amb una important representació institucional, acadèmica i cultural. A les 20.30, al Teatre Avenida, es farà lloc l’última representació de l’obra Una cançó per a Europa, l’espectacle de la Gira 2019 dirigit per Javier Sahuquillo que ha visitat 17 localitats dins el programa, entre les quals Ontinyent i Atzeneta d’Albaida.

Una cançó per a Europa és una comèdia, amb cançons en directe de diferents èpoques i estils, que vol ser un crit d’optimisme i alegria davant l’auge dels populismes i de l’extrema dreta. Interpretada per 16 actors de vuit nacionalitats diferents, mostra sobre l’escenari que és possible de treballar junts i superar les diferències.

La jornada de clausura de la gira acabarà amb un passeig poètic, a les 23.30, pel centre històric de Bocairent, protagonitzat per l’elenc d’Escena Erasmus, on cadascun dels actors i les actrius interpretarà un poema del seu país d’origen. Entre aquests actors hi ha la beniganina Celia Burgos.

Escena Erasmus, en xarxa

Les petites europes és un programa cultural posat en marxa per Escena Erasmus (Vice-rectorat de Cultura i Esports, i Vice-rectorat d’Internacionalització i Cooperació) i l’Àrea de Cultura de la Diputació de València amb el suport de la Fundació General de la Universitat de València, per a establir ponts de diàleg entre les realitats locals valencianes i les ciutats europees representades pels actors i les actrius.

A més del teatre, en cada municipi s’organitzen activitats amb les quals es potencia la trobada intercultural, la reflexió sobre la forma de ser europeus i diferents actes amb col·lectius locals. La ronda té el patrocini de l’Institut Valencià de la Joventut-IVAJ, de l’Ajuntament de València, i compta amb la col·laboració del Vice-rectorat de Projecció Territorial i de la Fundació SGAE.

Des de la seua fundació, la companyia universitària ha portat el teatre a més de 230 pobles de tot l’estat espanyol; i ja s’ha instal·lat a les ciutats de Pàdua i Càller (Itàlia), Marburgo (Alemanya), Lotz (Polònia) i Sofia (Bulgària) mitjançant la xarxa teatral europea Erasmus Europe on Scene Network, coordinada per la Universitat de València, que es va consolidar amb una trobada al Centre Cultural La Nau l’any passat i que va comptar amb la incorporació de persones refugiades a l’espectacle.

La iniciativa ha rebut el reconeixement del Premi Europeu Carlemany de la Joventut 2011, el Premi Talent Jove 2018 i el Premi Europeu del Patrimoni 2018 de la PEARLE Live Performance Europe per fomentar la identitat europea a través del teatre.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any