Cinc investigats per l’ús il·legal de paranys i envisc a Llutxent i Massarrojos

VilaWeb
Fotografia GC
Redacció / EP
31.10.2018 - 16:45
Actualització: 31.10.2018 - 17:45

Agents de la Unitat del Seprona de la Guàrdia Civil investiguen cinc persones per delictes contra la flora i fauna a Llutxent i Massarrojos, per la utilització il·legal de paranys per a la captura d’aus, ‘ja que feien l’activitat cinètica de forma il·legal en horaris nocturns i zones rurals de difícil accés.’

Després de l’aplicació del Pla Acció Especial contra el Tràfic Il·legal i el Furtivisme Internacional d’Espècies Silvestres, amb prioritat de la conservació d’espècies de fauna i flora amenaçades, el Seprona ha fet aquest setembre serveis preventius, consistents en el reconeixement de paranys, segons ha informat el cos en un comunicat.

L’objectiu era localitzar els que pogueren trobar-se a punt per a usar-se durant el pas d’aus. El 21 d’octubre, els agents van localitzar a Llutxent un parany actiu, que emetia sons imitants el tord mitjançant reproductor i altaveu. També s’hi van localitzar aus capturades amb varetes impregnades d’envisc.

El dia 26 es va trobar un altre parany actiu a Massa-rojos, amb un equip reproductor de sons, i 18 xarxes de 14 metres de llarg i tres d’alt, parades i ja amb aus capturades.
Com resultat d’aquestes actuacions s’investiga cinc persones, amb edats compreses entre els 38 i 62 anys, per un delicte contra la flora i la fauna per l’ús de mitjans no selectius per a la caça i confiscació dels diversos efectes.

Durant l’operació es van intervenir 18 xarxes de niló de color negre amb una superfície aproximada de 800 metres, quatre reproductors de so de cants d’imitació d’aus, tres pots de substàncies adherents d’un quilo de pes cadascun i un cep metàl·lic de captura per a animals com ara raboses.

També s’han intervingut 530 varetes amb envisc retirades dels paranys, dues bateries d’alimentació, set tords morts, 15 tords vius que es van soltar, i un espècimen de pit-roig (Eritacus Rubécula) posat en llibertat. Les diligències han passat a la disposició de la Fiscalia del Medi Ambient de València.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any