Cultura reconeix la trajectòria de Toni Canet amb el Premi d’Honor de l’Audiovisual Valencià

  • El rebrà dissabte, en la gala de lliurament de la primera edició dels premis

VilaWeb
Toni Canet, amb Miquel Gil i Jordi Albinyana en l'enregistrament del vídeo 'La Cileta'
Redacció
12.11.2018 - 15:52
Actualització: 12.11.2018 - 16:52

L’Institut Valencià de Cultura ha concedit al director Toni Canet el premi d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valencià, que se celebren el 16 de novembre vinent al Teatre Principal d’Alacant. L’anunci s’ha fet en la trobada que s’ha celebrat aquest matí amb tots els nominats als guardons.

El conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, lliurarà el guardó al director de cinema de Llutxent. En El titular de Cultura de la Generalitat ha destacat que ‘Toni Canet sempre ha trencat esquemes amb els seus treballs audiovisuals. La trajectòria del director, guionista i productor està avalada per títols imprescindibles del cinema valencià.’

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura, José Luis Moreno, i el conseller han destacat el caràcter ‘pioner’ de Toni Canet, qui va començar la trajectòria en l’audiovisual fa 30 anys. El 1984 creà la productora Doll d’Estels, amb la qual produí i realitzà documentals institucionals i espots publicitaris per a televisió.

En 1988, escrigué el guió, dirigí i produí la seua primera pel·lícula, la comèdia ‘Amanece como puedas’, seleccionada per al Festival del Caire i premi a la millor pel·lícula en la VI Mostra de Cinema de Catalunya. També ha dirigit ‘La camisa de la serp’ (1996) i Las alas de la vida’ (2006), amb què va obtenir el premi al millor documental en la Seminci de Valladolid.

En 2007 va participar en la pel·lícula col·lectiva ‘Ja en tenim prou’, juntament amb els cineastes Sigfrid Monleón, Mónica Ibáñez i Eduardo Guillot.

També va treballar per a TVV dirigint sèries documentals com ‘Solfa íntima’ (1990), ‘Crònica amarga’ (1991) i ‘Viatjar sense bitllet’ (1998), així com la sèrie de ficció ‘Benifotrem’, la primera sèrie de producció pròpia realitzada per la televisió autonòmica i emesa en 1995. L’última pel·lícula que ha dirigit és ‘Calç blanca, Negre carbó’ (2017), un documental que recupera els processos de la producció tradicional de la calç i el carbó, estrenada fa unes setmanes a Llutxent.

A més de la seua relació professional amb el món audiovisual, Toni Canet manté des de fa anys activitats relacionades amb els moviment socials i polítics valencians més compromesos i crítics.

Amb VilaWeb Ontinyent i Ca les Senyoretes, Canet va dirigir els enregistraments dels vídeos ‘La Cileta’ (vídeo) amb Miquel Gil, i ‘El romanç del Penyal’ (vídeo) amb Paco Muñoz.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any