La Feria Internacional de Turismo (FITUR) que se celebra la setmana que ve a Madrid acollirà una interpretació extraordinària del Cant dels Angelets d’Ontinyent, com una mostra dels atractius turístics i culturals de la capital de la Vall d’Albaida.

La interpretació, la primera que es fa fora del nostre país des que es canta des de 1662 com a preludi de les festes patronals, serà dissabte 20, a les 13.30, a l’estand de la Diputació de València. El Cant dels Angelets només s’ha interpretat fora de la ciutat en dues ocasions, totes dues a València i amb els vestits corresponents. Una amb motiu del 350 aniversari de les festes de la Puríssima i en el 350 aniversari del propi cant, segons ha explicat l’estudiós de les festes i tradicions locals Rafael Gandia Vidal.

Ontinyent participa en FITUR dins l’àrea de turisme de la Diputació de València, on es mostraran els atractius de la ciutat des d’àmbits com el cultural, paisatgístic, industrial, gastronòmic o històric. Dins aquests atractius es vol donar a conéixer el Cant dels Angelets, declarat Bé Immaterial de Rellevància Local el mes de novembre passat per la Generalitat, seguint el model de l’any passat quan es van mostrar les festes de Moros i Cristians.