El sots-delegat del govern espanyol al País Valencià, José R. González, tornarà a Ontinyent on haurà d’explicar a les associacions de veïns les mesures que ha anunciat en diverses ocasions per fer front als assalts i robatoris que continuen produint-se a la ciutat, especialment al disseminat, i valorar-ne l’aplicació i els resultats.

La visita a la ciutat serà el 23 de gener vinent, tal com va avançar al batle d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i la tinent de batle, Rebeca Torró, en una reunió que els representants municipals van fer dijous passat amb el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, precisament per a tractar aquesta qüestió de la inseguretat. Fulgencio es va comprometre a ‘estudiar l’actualització de la zonificació corresponent als diferents cossos i forces de seguretat de l’estat’, una mesura reclamada de fa temps i anunciada també en més d’una ocasió.

Fa només un mes, José R. González participà en una reunió de la Junta de Seguretat d’Ontinyent, on proposà d’estudiar un reforç de seguretat privada i es comprometé a ‘gestionar’ un augment d’increment dels efectius de la Guàrdia Civil. Ara tornarà per trobar-se de nou amb les associacions veïnals a les quals va anunciar que donaria ‘l’ordre de potenciar la col·laboració entre els cossos i forces de seguretat per atendre esta problemàtica, mentre es gestiona el canvi reclamat a la zonificació del terme.’

Des de l’oposició, el PP ha denunciat en diverses ocasions la situació causada, asseguren, per la ‘manca de mitjans’ que reclamen a l’equip de govern.