La professora Carmen Agulló i Menestrils entre els guardonats pel Nou d’Octubre a Ontinyent

  • Ho són també l'ex-president de COEVAL Rafael Pla, el fester José Bas, l'artista Juan J. Insa i la pastisseria Mora

VilaWeb
Redacció
29.09.2017 - 14:41
Actualització: 29.09.2017 - 16:41

Aquest dijous s’han fet públics els noms dels guardonats amb els premis Nou d’Octubre que lliura anualment l’Ajuntament d’Ontinyent en reconeixement del treball i actitud en benefici de la societat.

Enguany, les persones reconegudes són la professora Carmen Agulló, l’ex-president de COEVAL Rafael Pla, el fester José Bas i l’artista Juan José Insa. A més, es reconeixerà la tasca i dedicació de la pastisseria Mora i del grup Menestrils.

Aquests guardons que es donen coincidint amb la Diada del País Valencià es van decidir per consens entre el batle i tots els grups polítics representats a l’Ajuntament. Sobre la tria dels homenatjats, Jorge Rodríguez va assegurar que ‘naix del consens i de la vocació que sols des de la unió sorgeix la força, l’única veritat naix de la suma de totes les veritats, i com a batle estic orgullós de totes les persones i entitats guardonades, que representen la societat ontinyentina.

Els premiats

Els mèrits que des de l’ajuntament han fet decidir aquests premiats són:

De Carmen Agulló Díaz es posa en relleu la incansable i rellevant tasca per donar valor al treball de les dones al llarg de la història en l’àmbit de l’educació, i el seu treball en favor de la recuperació de la memòria democràtica. Agulló és llicenciada en Psicologia, Filosofia i Ciències de l’Educació, a més de doctora en Pedagogia, i exerceix la docència en les facultats de Filosofia i Magisteri a la Universitat de València i al Campus d’Ontinyent.

Rafael Pla Micó va ser fundador i president de la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida (COEVAL) durant 12 anys. Per la seua trajectòria, dedicació i entrega per a millorar les condicions no només de les empreses d’Ontinyent i la Vall d’Albaida sinó també del territori se’l reconeix amb aquest guardó. Es destaca també el seu suport amb actuacions per la implantació i consolidació del Campus d’Ontinyent o la finalització de l’Autovia Central.

De José Bas Terol se’n destaca el treball per la promoció de la festa morocristiana i el manteniment de costums i tradicions arrelats a la nostra ciutat. José Bas va ser president de la Societat de Festes del Santíssim Crist de l’Agonia durant el anys 1984 i 1985, Capità Cristià en 1980 amb la comparsa Cruzados. Actualment pertany a la comparsa Taifas i es president de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve.

Pastisseria Mora, fundada en 1759, és la segona empresa familiar més antiga d’Espanya i entre les 10 del món al sector agroalimentari. Són 12 generacions endolcint Ontinyent, i proveïdor de la Casa Reial espanyola des de l’any 1877.

 

El grup Menestrils estudia i interpreta, des de 1991, música de l’època medieval, destacant el període comprés entre els segles XI-XV de la nostra música. Se’n reconeix la implicació en la cultura popular actual, especialment a Ontinyent amb la participació en la recuperació del Cant de la Sibil·la i la creació del ball dels Gegants d’Ontinyent.

De l’artista Juan José Insa, qui signa tots els seus quadres amb el pseudònim J.Rubiales, se’n destaca la trajectòria dins el món de la pintura figurativa contemporània. J.Rubiales ha arribat amb el seu art no solament a tot el territori espanyol sinó que les seues obres han arribat també a exposar-se en l’estranger.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any