L’Ajuntament de Fontanars dels Alforins ha fet una crida a aportar al consistori fotografies i vídeos amb què documentar la intensitat de la pluja d’aquest dilluns per tal de poder sol·licitar ajudes per pal·liar els danys causats als camins del terme.

La tronada d’ahir dilluns va deixar 81,8 litres per metre quadrat a Fontanars dels Alforins, la quantitat de precipitació més elevada registrada en aquest episodi de precipitacions que ha estat qualificat de torrencial segons l’Agència Estatal de Meteorologia. A més, s’hi van registrar uns 300 llamps en un radi de 10 quilòmetres al voltant del nucli urbà.

Les precipitacions van ser molt intenses a gran part de la comarca, on es van arribar a recollir 47 mm a Ontinyent, 42 a Castelló de Rugat i a Aielo de Rugat, 32 a Otos, 31 a l’Olleria, com a quantitats més significatives segons les dades d’AVAMET. En algunes localitats hi va haver també precipitació en forma de pedra, i ara se n’està valorant els danys causats en collites i béns.
<blockquote class=”twitter-tweet” data-partner=”tweetdeck”>
<p dir=”ltr” lang=”ca”>75.2mm en una hora a Fontanars dels Alforins. <a href=”https://twitter.com/avametpred?ref_src=twsrc%5Etfw”>@avametpred</a><a href=”https://twitter.com/jcfortea?ref_src=twsrc%5Etfw”>@jcfortea</a><a href=”https://twitter.com/apuntoratge?ref_src=twsrc%5Etfw”>@apuntoratge</a><a href=”https://t.co/IXAZY6U6fv”>pic.twitter.com/IXAZY6U6fv</a></p>
— Marc (@Kagndena) <a href=”https://twitter.com/Kagndena/status/1036693546424774657?ref_src=twsrc%5Etfw”>September 3, 2018</a></blockquote>