L’Ajuntament d’Ontinyent ha ampliat fins a 10.600 euros la dotació econòmica destinada a ajudes al transport per a estudiants universitaris en seus de fora de la ciutat. L’import inicialment dedicat a aquests ajuts era de 6.000 euros, amb aportacions de 100 euros per cada beneficiari.

L’ampliació de la dotació s’ha fet per tal d’atendre ‘totes i cadascuna de les 106 sol·licituds que reunien els requisits’, segons han explicat fonts municipals.

Els ajuts es destinen a estudiants que siguen alumnes d’universitats valencianes i dels seus centres adscrits situats fora del terme d’Ontinyent, i s’adjudiquen en règim de concurrència competitiva. Els alumnes havien d’acreditar que han estat matriculats durant el curs escolar en almenys el 50% del curs lectiu en qualsevol ensenyament universitari fora de la ciutat, estar empadronats a la capital de la Vall d’Albaida amb una antiguitat mínima de 24 mesos, i ser menors de 30 anys.

A l’hora de decidir el repartiment de les ajudes s’ha tingut en compte la nota mitjana de l’últim curs acadèmic complet (fins a 3 punts); el coneixement del valencià (fins a 1’5 punts); coneixements d’idiomes comunitaris (fins a 1’5 punts); situació de desocupació de tots els membres de la unitat familiar (fins a 3 punts); no ser preceptor de cap prestació pública d’ocupació (fins a 3 punts); família nombrosa o monoparental (fins a 1 punt); discapacitat física o psíquica superior al 33% d’algun membre de la família (fins a 2 punts); orfandat absoluta (fins a 2 punts).

Missatge de Vicent Partal

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb