Ricard Gallego defén la gestió en Divalterra i nega haver participat en els contractes investigats

  • L’ex-cap de gabinet de Rodríguez en la Diputació de València ha declarat aquest dimecres com a encausat davant el jutge, a petició pròpia

VilaWeb
Fotografia: EP
Redacció / EP
19.02.2020 - 17:23
Actualització: 19.02.2020 - 18:23

Ricard Gallego, ex-cap de gabinet de Jorge Rodríguez durant la seua presidència de la Diputació de València, i cap de gabinet seu actualment a l’Ajuntament d’Ontinyent, ha defensat davant el jutge la gestió que es va fer en Divalterra –antiga Imelsa– i ha negat haver participat en els contractes d’alts càrrecs que podrien ser irregulars.

Gallego ha acudit aquest dimecres a declarar, com a encausat i a petició pròpia, al Jutjat d’Instrucció número 9 de València que investiga el cas Alqueria.

A l’eixida, en declaracions als mitjans de comunicació, ha manifestat que havia demanat de comparéixer en el jutjat per a aclarir que la seua participació en les contractacions d’alts càrrecs en 2015 va ser ‘cap’: ‘Jo vaig ser nomenat cap de gabinet de la Diputació el febrer de 2016 i, per tant, no vaig poder tindre participació en les contractacions perquè no hi era’, ha dit.

‘Ací no hi ha ni comptes a Luxemburg, ni testaferros, ni anotacions estranyes en agendes ocultes. És un cas en què s’ha de determinar si uns contractes d’alts càrrecs que anaven a treballar estaven ben fets o no’, ha agregat.

Preguntat per si considera si es va fer una bona gestió en Divalterra, ha dit que ‘sí’, que va ser ‘molt bona’: ‘En el cas dels alts càrrecs queda per veure si estaven bé o mal contractats. És cert que ni nosaltres ni ningú de Presidència no sabia res o no podíem intuir si aquells càrrecs tenien alguna mena d’irregularitat en la contractació perquè no ens en va advertir ningú’, ha afegit.

‘Nosaltres –ha dit— només podem dir que qui havia d’haver-ne advertit, no ho va fer, i nosaltres no tenim la responsabilitat de conéixer-ho. En Divalterra hi havia dos gerents, un director jurídic, un secretari i la Intervenció. No teníem per què estar pendents d’una empresa que tenia tanta gent vinculada a temes legals’, ha asseverat.

Sobre els informes que advertien de presumptes irregularitats en les contractacions, Gallego ha dit que els van conéixer en 2018, és a dir, tres anys després, ‘i són informes a favor i en contra, i el director jurídic de l’empresa va dir que les contractacions eren correctes, per la qual cosa no podíem pensar mai que això poguera acabar com ha acabat’, ha dit.

Finalment, preguntat per la seua opinió sobre la intervenció policial en Divalterra, ha manifestat que va ser ‘una barbaritat’: ‘Tractar-nos com si fórem narcotraficants o terroristes, a persones que estàvem cada dia treballant per la millora dels valencians és molt injust. L’operació policíaca que va acabar amb la presidència de Rodríguez va ser desmesurada totalment’, ha assenyalat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any