Ontinyent participarà en un programa d’inserció sociolaboral destinat a persones en situació de risc d’exclusió social, impulsat per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb una subvenció de 149.000 euros del Fons Social Europeu.

La campanya, gestionada des de les regidories de Política Social i Igualtat i de Dona, consistirà en beques de fins a 10 euros diaris d’assistència a accions com ara alfabetització digital, orientació laboral o suport en l’ocupació. Hi podran participar fins a 300 dones víctimes de violència de gènere, famílies monoparentals, o persones aturades de llarga durada amb especials dificultats socials o familiars.

Aquestes accions es desenvoluparan en itineraris integrats individualitzats d’inserció sociolaboral, després d’un diagnòstic psicològic, social i educatiu de cada cas, que serviran per a detectar les capacitats i mancances de cada persona per tal de preparar-les per a accedir al mercat de treball.

El programa començarà aquest mateix mes amb la contractació d’un equip de personal tècnic amb formació en psicologia, ADE i educació social, seleccionats pel SERVOF. Aquest equip treballarà conjuntament amb el departament de Serveis Socials municipal, que elaborarà una llista de possibles beneficiaris atenent als criteris de dificultats personals, sanitàries o socials.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]