130 propostes validades continuen el procés Ontinyent Participa

  • Ara les valoraran els consells sectorials i de Ciutat per selecionar-ne les 10 que passaran a votació

VilaWeb
Redacció
02.11.2016 - 18:46
Actualització: 02.11.2016 - 19:46

El procés Ontinyent Participa continua avançant. Després de la validació realitzada per l’Oficina Tècnica Municipal, 130 propostes de les 201 recollides inicialment passaran a ser estudiades pels consells sectorials i pel Consell de Ciutat.

Les 71 propostes excloses del procés s’han descartat per excedir del pressupost establert o per no ajustar-se a altres requisits. A més, algunes de les 130 propostes seleccionades s’hauran de valorar d’una manera especial pel Consell de Ciutat en ser vàlides però presentar problemes per a ser executades.

Entre aquestes propostes hi predominen, segons la informació facilitada pel consistori, les relacionades amb reurbanitzacions, enllumenat d’espais, creació de zones verdes, millora i ampliació d’infraestructures municipals i recuperació de patrimoni històric.

Ara, del 4 al 21 de novembre, els consells sectorials analitzaran les propostes. Aquests mateixos consells i el Consell de Ciutat es reuniran entre el 22 i el 25 de novembre per seleccionar els 10 projectes que passaran a votació popular, uns projectes que seran objecte d’una campanya informativa i de presentació del 28 de novembre al 9 de desembre. Finalment, les votacions es faran entre el 12 i el 16 de desembre, de manera telemàtica o de forma presencial al Teatre Echegaray, Centre Cívic del Llombo, EPA Sant Carles, l’Agència de Lectura de Sant Rafel, Biblioteca de Sant Josep i al propi ajuntament.

Propostes destacades

D’entre les 130 propostes que han passat a l’estudi que n’han de fer els consells, des del consistori n’han destacat uns quants dels presentats per associacions, col·lectius, o escoles. L’Associació de Veïns de Sant Rafel planteja fer millores a la vorera del carrer de Cervino, condicionar una nova pista poliesportiva al barri o rehabilitar l’antiga Fusteria Barberà; l’Associació de Veïns del Poble Nou, demana la urbanització d’alguns carrers del barri o l’adquisició i adequació d’un local per a Centre Cívic del barri; l’Associació Veïnal de Sant Josep planteja la rehabilitació de la façana de la Glorieta recaent al carrer del Músic Vert, l’enllumenament de la rotonda del Pont de Sant Vicent o la localització d’una nova parada/estació d’autobusos; i l’Associació de Veïns El Llombo proposa d’ampliar el Centre Civic del barri, crear un aparcament públic a la plaça d’Alfred Bernabeu Sanchis o rehabilitar la fusteria Barberà i construir una escala entre l’espai de Tortosa i Delgado i el carrer de la Trinitat.

Des de l’Associació d’Arquitectes d’Ontinyent es proposa la reurbanització de l’eix José Iranzo, l’adequació del carrer de Sant Antoni, el solar del Ravalet, l’accés al llit del riu Clariano mitjançant l’adequació del carrer del Músic Úbeda o la connexió entre l’esplanada de Tortosa i Delgado amb el barri de la Vila.

Comerç IN planteja de reurbanitzar carrers com Salvador Tormo o José Iranzo per ampliar-ne les voreres; l’escola pública Bonavista demana una pista coberta al pati; l’associació Asayco planteja una ruta accessible als barris de la Vila i del Poble Nou o la posada en valor del forn del carrer del Trinitat i la Casa de Gomis; i la Colla de Xirimites i Tabals El Regall proposa entre més coses d’executar la segona fase de la recuperació de l’hort de la Casa Barberà o la rehabilitació del Palau del Marqués de Montemira.

Hi ha també propostes en matèria esportiva, com ara el Club Frontennis Ontinyent que demana de repintar els dos frontons municipals; el club de Judo Fon Do Kan proposa actuacions de millora al pavelló antic del poliesportiu; el Centre Excursionista l’ampliació i remodelació del rocòdrom; i el Club Atletisme Ontinyent un servei de dutxa, canviadors i magatzem a la pista d’atletisme del poliesportiu.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem