Activada la web de la Generalitat sobre patrimoni de la guerra de 1936-1939

  • S'hi recullen alguns elements de la Pobla del Duc, Ontinyent, Albaida, Bocairent i Fontanars dels Alforins

VilaWeb
Elements situats a Albaida
Redacció / EP
29.01.2019 - 17:14
Actualització: 29.01.2019 - 18:14

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha activat la web del Patrimoni Valencià de la Guerra Civil, que conté una extensa mostra d’espais estructurats, classificats i georeferenciats, que suposen l’inici d’un inventari d’elements construïts i utilitzats durant el període del 1936 al 1939 a tot el País Valencià.

L’espai compta amb un inventari de 1.066 espais que van tindre protagonisme en aquell moment de la història. De moment, de la Vall d’Albaida hi ha recollits l’aeròdrom de la Pobla del Duc, l’Hospital Militar i el Fons Internacional de Solidaritat Obrera d’Ontinyent, l’aeròdrom de Fontanars dels Alforins, els refugis antiaeris de Bocairent, i el refugi i el centre de comandament d’Albaida.

Segons ha explicat la conselleria, es tracta ‘d’un llistat exhaustiu’ dels aeròdroms, refugis, hospitals, trinxeres, parapets, polvorins, rases, canals de comunicació, observatoris, posats de comandaments, elements de resistència, magatzems, galeries subterrànies i tots els elements constructius relacionats amb l’arquitectura militar i de rereguarda de la guerra, tot i que en el cas de la nostra comarca hi ha encara moltes mancances.

L’objectiu és facilitar que els interessats puguen accedir i contrastar la informació centralitzada en l’espai virtual. El projecte té la col·laboració de l’Institut Cartogràfic Valencià, la Universitat Politècnica de València i la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicació de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic. En total hi ha informació de 1.066 béns patrimonials.

En cada fitxa figuren la denominació del bé, la situació i les coordenades UTM, la localització, si el bé està inventariat o no, la classificació, la informació gràfica, la descripció i fonts d’informació.

Espai web ‘participatiu i ampliable’
Una de les característiques més destacades de la web és el ‘caràcter participatiu’. Té una secció on es convida les corporacions municipals, els investigadors, les entitats cíviques i la ciutadania en general a col·laborar a través d’una fitxa que cal omplir i enviar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem