06.05.2022 - 10:24
Nou artistes de la Vall d’Albaida, set dels quals d’Aielo de Malferit, mostren les seues creacions en l’exposició que aquest dissabte s’inaugura a les 19.00 a l’Ajuntament d’Aielo de Malferit corresponent a la segona edició d’Aielo+Cultura = Talent Visible. L’exposició es podrà visitar fins al 10 de juny.
Aquesta nova edició, comissariada per Lluci Juan, combina diferents formes d’expressió, des de les tradicionals de les arts plàstiques com la pintura, l’escultura i el dibuix fins a les més avantguardistes com la performance i vídeo, relacionades amb el nostre territori. La mostra també inclou creacions vinculades a aspectes socials, educatius i iniciatives culturals de la comarca d’anys anteriors.
Obres contemporànies vinculades a Aielo de Malferit i a la comarca
Enguany s’ofereix obra d’Evarist Navarro (Castelló de Rugat, 1959-2014), escultor de reconeguda trajectòria i professor de la Universitat Politècnica de València, autor de treball reconegut per institucions d’arreu del món, estudiat com a referent de la renovació escultòrica dels 80. La seua és una obra caracteritzada per fer servir materials naturals propis de la comarca, com la pedra i molt especialment el fang. La relació amb els materials característics de la nostra comarca i la població continua present amb el vidre de Juan José Egea, que trau la màxima bellesa d’aquest material.
La relació amb la Vall també queda palesa amb les creacions lligades al disseny tèxtil d’Amparo Sanz i les fotografies de David Carboneras de les seues intervencions a Biodivers, el projecte que uneix art i natura a Carrícola. Aquest creador també mostra les revistes infantils la Pelitrúmpeli amb gran referència a la cultura valenciana. Els artistes es vinculen a temes socials que plasmen a les obres amb gran virtuosisme com podem veure amb les pintures hiperrealistes de Javier Torres. L’habilitat tècnica dels artistes queda també present amb referència als artistes més reconeguts, com trobarem en l’obra de Rosendo Aparici reproduint obres del mestre Alberto Durero.
El talent local i comarcal també domina els processos més avantguardistes, com es demostra en les creacions de performance i dansa. Veurem una mostra de les accions i processos a través del registre en vídeo, i coneixerem tot el procés creatiu que hi ha darrere d’una obra performàtica specific site gràcies a Lucía Peiró. L’artista de Benigànim arriba amb una obra que forma part de la Col·lecció d’Art de la GVA, cedida pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana com a participació en la Capitalitat Cultural.
A més, descobrirem l’expressió de processos íntims amb el vídeo d’Abel Martí i la mescla de música i costura amb les partitures cantades i cosides de Montserrat Palacios.