El batle d’Albaida, Josep A. Albert, s’ha reunit aquest dijous amb el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), Alberto Aznar, per a estudiar les necessitats d’habitatge del municipi.

EVha té una promoció d’habitatges protegits a la ciutat. En juliol de 2015, l’entitat tenia 63 immobles que ja feia anys que eren buits. La Conselleria d’Habitatge va adoptar una sèrie de mesures que van permetre que se n’ocuparen 26: 21 en lloguer amb opció a compra, tres venudes i n’hi ha dos en lloguer.

La reunió ha servit, segons ha explicat la Generalitat, per a enfortir la col·laboració entre el govern i l’ajuntament perquè els 37 immobles que queden lliures i que s’ofereixen en lloguer assequible, puguen tindre residents oferint condicions accessibles.

En la trobada, el director general d’EVha ha afirmat que el Consell treballa per a ‘desbloquejar una situació de l’habitatge públic enrocada de fa anys’ i ha destacat la ‘sensibilitat’ per ‘un problema tan preocupant per als ciutadans com és el de l’habitatge’.