Albaida rep informació sobre com agilitzar la regularització d’habitatges públics ocupats amb tràmits pendents

  • L'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat ha explicat el procés a seguir en aquests casos i també en el d'habitatges ocupats sense títol

VilaWeb
Redacció
16.05.2017 - 20:51
Actualització: 16.05.2017 - 22:51

L’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), depenent de la Conselleria d’Habitatge, ha reunit aquest dimarts representants municipals d’algunes localitats, entre les quals Albaida, per a explicar-los els criteris establerts de cara a la regulació dels habitatges públics ocupats sense títol o pendents d’escripturar, i que s’aplicaran seguint el procés de regularització que estableix la Resolució de la Direcció general d’Habitatge del 4 d’abril passat i publicada al DOCV el 6 d’abril. A Albaida hi ha sis habitatges públics ja ocupats i que arrosseguen de fa temps problemes burocràtics per regularitzar la situació.

En la reunió s’han explicat els criteris objectius i subjectius establerts per la Direcció General d’Habitatge perquè una família puga regularitzar la situació. Entre els criteris objectius destaquen: complir amb les condicions per a ser adjudicatari d’un habitatge públic, acreditar una situació de vulnerabilitat i que l’habitatge ocupat siga la residència permanent de la família abans de juliol de 2015. A més, hauran d’assumir el pagament del lloguer que corresponga i les despeses de la comunitat i permetre l’accés a l’immoble als tècnics d’EIGE per comprovar les condicions d’habitabilitat.

Quant als criteris subjectius, caldrà demostrar bona convivència amb la resta de veïns de l’immoble i l’arrelament al barri. EIGE podrà demanar informació dels serveis socials municipals sobre la conveniència de l’adjudicació.

Cal tenir en compte que, molts ocupants, compleixen amb les condicions per a ser adjudicataris d’habitatge públic i alguns d’ells viuen una situació de vulnerabilitat social. En l’actualitat mig miler de famílies ocupen sense títol un habitatge públic al País Valencià, si bé en el cas d’Albaida tots els casos pendents de regularitzar són només per qüestions burocràtiques.

Per a la directora general d’EIGE, amb la nova resolució ‘es podrà posar solució a la situació de moltes famílies perquè el Consell anteposa sempre l’interès de les famílies afectades’.

La resta de municipis convocats a la reunió eren Alberic, Alcúdia de Crespins, Aldaia, Alfafar, Algemesí, Alginet, Alzira, Benaguasil, Benifaió, Bétera, Burjassot, Canals, Carlet, Massamagrell, Paiporta, Paterna, Picassent, Polinyà del Xúquer, Riba-roja de Túria, Sagunt, Silla, Sollana, Torrent, Xàtiva i València.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem