21.06.2018 - 15:59
|
Actualització: 21.06.2018 - 17:59
L’Institut Valencià d’Investigació i Formació Agroambiental (IVIFA) -creat per la Unió de Llauradors i Ramaders- impulsa la campanya A menjar sa!, que fomenta el consum de fruites i hortalisses entre els alumnes d’educació Infantil i Primària dels centres escolars valencians, ha arribat també a la Vall d’Albaida. Hi participen, segons les dades del sindicat agrari, 23 centres i més de 4.100 alumnes de la nostra comarca.
A més re repartir fruites i hortalisses de proximitat i temporada, es fan activitats per fomentar el consum i coneixement de les fruites i hortalisses, tal com ha explicat la Generalitat en un comunicat.
Entre aquestes activitats hi ha la realització de tallers consistents a muntar un calendari de temporada de fruites i hortalisses valencianes o grups per reconèixer la fruita o hortalissa a través de preguntes sobre les seues característiques: color, olor, sabor, forma, la manera de menjar-se’l, la seua biologia i la utilització en la societat.
La pretensió és que els alumnes coneguen més característiques del producte, treballen en grup i cooperen per endevinar el producte escollit. A més, se situa cada producte en la seua temporada, i s’inclouen productes desconeguts per a la majoria dels joves, però arrelats en la nostra història.
També es lliura material de suport, com ara díptics informatius amb la inclusió d’un calendari de productes de temporada i un vocabulari de les fruites i hortalisses, amb el nom també en castellà i anglès, i retallables amb fruites i hortalisses de temporada i jocs perquè els menors puguen reconèixer-les de forma fàcil.
El programa està finançat amb fons públics provinents de la Unió Europea, de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, i del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació espanyol.
L’objectiu principal és el foment del consum de fruites i hortalisses en edats primerenques, així com millorar els hàbits dels xiquets en relació amb el consum de productes més saludables i, alhora, conscienciar els menors de la importància de consumir productes locals i produïts amb fórmules mediambientalment sostenibles i respectuoses amb el medi ambient.