Alumnes de Magisteri es concentren a Ontinyent contra la retirada de llibres de temàtica LGTBI a Castelló

  • La convocatòria d'accions l'havien feta CCOO i UGT i s'ha repetit a diversos centres educatius del País Valencià

VilaWeb
Redacció/EFE
21.10.2021 - 15:22
Actualització: 21.10.2021 - 17:22

El CEIP Lluís Vives d’Ontinyent és un dels centres educatius que aquest dilluns han sigut escenari de concentracions convocades per CCOO i UGT per a defensar una educació des de la diversitat, la inclusió, la democràcia i els drets humans, i en protesta per la decisió d’un jutjat de Castelló de retirar dels instituts 32 llibres amb continguts LGTBI.

Durant les concentracions, celebrades aquest migdia i en les quals s’ha llegit un manifest de condemna i en defensa de les llibertats, UGT ha animat els centres educatius i els seus afiliats a adquirir els “llibres perseguits” per a les seues biblioteques escolars.

“Quan s’intenta fer callar veus, idees i vides lliures, és moment de fer-les presents a tot arreu”, ha manifestat la secretària d’Educació d’UGT-PV, Maite Tarazona, segons un comunicat remés pel sindicat.

La Federació d’Ensenyament de CCOO PV, que es personarà en el procediment obert per aquest cas, ha recordat que els seus Estatuts recullen la defensa de col·lectius que pateixen qualsevol forma de discriminació basada en el sexe, orientació sexual o la identitat de gènere.

“La defensa de les llibertats i la democràcia està en la nostra identitat”, segons el sindicat, que sempre estarà en contra de “les accions que pretenen encotillar, quan no eliminar, la normalització d’una educació que respecte els drets humans i la democràcia”.

El sindicat UGT ha rebutjat “tota mena de discriminació envers el col·lectiu LGTBi” i han considerat una “agressió sense precedents” la censura de textos contra l’homofòbia i els estereotips de gènere en l’àmbit escolar.

Segons Tarazona, suposa “una estratègia de persecució contra els drets humans, contra qualsevol que defense la llibertat, la igualtat i la diversitat, i un ús pervers del poder judicial al servei de l’agenda política intolerant de la ultradreta”.

“La llibertat de càtedra és també un element fonamental de l’educació pública, que entenem com a eina d’igualtat i d’emancipació per a les persones, com a mitjà per a construir una societat més justa”, ha afirmat.

Per part seua, CCOO PV ha mostrat el seu rebuig a “aquestes agressions en l’àmbit educatiu” i ha afirmat defensar “els drets de totes i de tots enfront d’aquestes actuacions amb tarannà totalitari”.

Tots dos sindicats han destacat que el professorat és “garant de l’educació inclusiva”, com recull la Lomloe i també la Llei de Drets i Garanties de la Infància i Adolescència de la Generalitat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem