Benigànim reprén la Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida per al 9 d’abril vinent

  • Escola Valenciana ha presentat les Trobades 2022 amb el lema "L'escola que ens fa lliures"

VilaWeb
Redacció
14.11.2021 - 10:57
Actualització: 14.11.2021 - 11:57

Escola Valenciana ha reunit aquesta vesprada activistes i més personalitats vinculades a l’entitat, com també representants institucionals, en la XVIII Nit d’Escola Valenciana, feta a l’Auditori Municipal de Vila-real. La capital de la Plana Baixa ha estat testimoni dels premis anuals de l’entitat en un acte conduït per la periodista i poetessa Susanna Lliberós i dirigit per la dramaturga Núria Vizcarro.

Entre més detalls que s’hi han fet públics, hi ha les dates de les trobades del 2022, les de la represa després de l’aturada a causa de la pandèmia, i que duran com a lema ‘L’escola que ens fa lliures’. Benigànim reprendrà la trobada que es va quedar pendent de celebrar el 2020, i que l’any que ve serà el 9 d’abril.

En l’acte, l’entitat ha reconegut la trajectòria en la promoció i la defensa de la nostra llengua amb els guardons a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, a Joan Francesc Mira, a la Regidoria de Normalització Lingüística de Vila-real i a l’Associació Cultural Socarrats. La llibertat ha estat l’eix central de la gala, en la qual també s’ha reivindicat la figura de Joan Fuster, amb un bon grapat d’aforismes i mencions a l’escriptor, “ja que 2022 serà Any Fuster i commemorarem el 100 aniversari del seu naixement”.

El president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes ha destacat que l’Auditori de Vila-real, és un dels millors exemples de la irreductibilitat de valencianes i valencians, que “fórem, som i lluitarem per seguir sent, poble”. Per això, ha dit, s’ha volgut reconèixer unes quantes de les personalitats més compromeses amb la construcció d’un país amb identitat pròpia, amb estima per les tradicions i amb la voluntat de ser lliure.

Badenes ha centrat el seu discurs en la necessitat d’un gran pacte lingüístic on estiga representada tota la societat civil, tota la política, els sindicats i les associacions de tots els territoris que comparteixen llengua. Així mateix, l’Escola Valenciana posarà “al servei de la societat tota la seua voluntat, capacitat i estructura per aconseguir un gran acord interterritorial pel futur del valencià”.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem