Bocairent mostra orgullós el seu Lleó Ibèric

  • Aquest divendres s'inaugura l'exposició amb la peça arqueològica original del segle IV aC

VilaWeb
Redacció
15.04.2016 - 08:06
Actualització: 15.04.2016 - 10:06

El Museu Arqueològic Municipal ‘Vicent Casanova’ de Bocairent inaugura aquest divendres, a les 20.00, l’exposició en què es mostra el Lleó Ibèric descobert en el segle XVIII al terme municipal de la localitat. La peça arqueològica es troba de fa 121 anys al Museu de Belles Arts de València, que la té en propietat des que li la va donar Vicent Calabuig i Carra, propietari dels terrenys on la van localitzar. L’acte servirà també per fer oficial el nom de placeta del Lleó Ibèric que l’ajuntament ha donat a l’espai on es troba el museu arqueològic.

L’Ajuntament de Bocairent va demanar l’any passat que es cedira aquesta peça al municipi per exposar-la al Museu Arqueològic, on n’hi ha una reproducció. L’exposició que s’obre ara està coordinada per Joan Castelló Cantó, llicenciat en Història de l’Art, i la regidoria de Cultura i Patrimoni, al voltant de la qual s’organitzaran activitats paral·leles com visites escolars, publicacions o una visita a la lloma de Galbis on es va fer la descoberta, segons van explicar fonts municipals. En l’acte inaugural es projectarà un audiovisual dedicat a la peça arqueològica del segle IV aC que es podrà veure també en les visites que es facen al museu.

El batle de Bocairent, Josep Vicent Ferre, ha destacat el fet que serà la primera vegada que els veïns de la localitat poden veure aquesta figura original al poble on es va fer la troballa. El museu, amb motiu d’aquesta fita excepcional, ampliarà l’horari d’obertura durant els caps de setmana, que serà d’11.30 a 13.30 i de vesprada de 16.00 a 18.00. De dilluns a divendres es podran concertar visites a través de l’oficina de turisme. Durant divendres, la pàgina web de Turisme de Bocairent s’actualitzarà amb un espai destinat a l’exposició que contindrà informació sobre el lleó ibèric per contextualitzar-lo històricament,  la troballa i la restauració a partir de textos de Joan Castelló; per l’arqueòleg de la Universitat d’Alacant, Ignasi Grau, i el director del Museu Arqueològic Municipal d’Alcoi, Josep Maria Segura, i per la seua homòloga del ‘Vicent Casanova’ de Bocairent, Isabel Collado.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem