30.10.2020 - 18:05
|
Actualització: 30.10.2020 - 19:05
Caixa Ontinyent ha triplicat el finançament concedit a empreses, amb crèdits per valor de quaranta milions d’euros, per a contribuir a pal·liar els efectes econòmics de la covid en un any en què l’única caixa d’estalvis valenciana compleix 136 anys d’existència.
En un comunicat amb motiu de l’aniversari, l’entitat destaca la finalitat amb què va nàixer de contribuir al benestar ‘de la seua gent i del seu territori’ i la consolidació com a motor econòmic i social en el seu àmbit d’actuació. A més de facilitar crèdit a famílies, pimes i autònoms, enguany ha implantat mesures especials per a mitigar els efectes de la crisi sanitària i ha avançat el pagament de prestacions per desocupació i de les pensions, i ha creat línies de crèdits personalitzades per a empreses i autònoms amb ajornaments en el pagament de préstecs. També ha facilitat crèdits sense cost a ajuntaments per a retardar el pagament d’impostos dels ciutadans, ha subscrit acords amb altres entitats perquè els clients puguen disposar de diners sense cost en qualsevol caixer i ha posat a la disposició dels ajuntaments una aplicació per a fomentar el comerç local.
La caixa assegura que és evident la necessitat de tindre entitats financeres territorials, creades per a donar suport a la seua zona i que coneixen les seues poblacions. En labor social, Caixa Ontinyent és l’única entitat financera del País Valencià que reverteix els beneficis a la societat en forma d’obra social, la qual cosa permet de millorar la qualitat de vida de les persones, vertebrar el territori i evitar la despoblació. En l’última dècada, ha destinat catorze milions d’euros a obres socials i en aquest àmbit disposa de vint-i-quatre centres en funcionament en onze localitats, amb 279 ocupacions directes. Segons les dades facilitades, desenvolupa 300 activitats anualment, col·labora amb 250 col·lectius i beneficia 272.000 persones.
Enguany ha impulsat el programa d’educació financera Finança’t reorientat a la formació i divulgació per internet; des que es va posar en marxa l’octubre de 2016 l’han utilitzat 39.954 persones. Una altra de les fites d’enguany per a la caixa ha sigut la recuperació del mont de pietat després de cinquanta-sis anys d’inactivitat, impulsada per la Fundació Caixa Ontinyent per a oferir microcrèdits amb la garantia d’una joia o algun altre objecte de naturalesa similar.
L’entitat està immersa en un procés de digitalització i ha intensificat la seguretat amb més paràmetres per a la identificació del client, per l’elevat augment d’operacions pel canal digital. També ha implantat el sistema de pagament mòbil, i ha renovat i ampliat l’operatòria dels seus caixers electrònics, i ha anunciat que en pocs mesos implantarà sistemes perquè els clients puguen operar en les mateixes condicions tant a la web com a les oficines.