17.07.2018 - 16:36
|
Actualització: 17.07.2018 - 18:36
CCOO d’Indústria manté per a aquest dijous, 19 de juliol, la convocatòria de vaga en el sector tèxtil, amb l’objectiu d’aconseguir una pujada dels salaris i que no se situen ‘per sota dels 14.000 euros anuals’.
El sindicat entén que ‘els avenços en la taula negociadora no han estat suficients per subscriure un acord de conveni col·lectiu que no respecta els paràmetres mínims’, adoptats per CCOO i UGT en l’Acord per l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva.
El sindicat adverteix en un comunicat que ‘tot i que la patronal ha ofert un increment ajustat del 2%, 2% i 1,8% per als anys 2018, 2019 i 2020 amb caràcter general –convertibles al 3% d’increment per als salaris més baixos– no compleixen amb el requisit de disposar d’un salari mínim de 14.000 euros segons recull l’acord estatal’.
Davant d’aquesta situació, CCOO s’ha vist ‘obligat’ a convocar en solitari la vaga en el sector després de proposar la defensa d’aquest salari mínim de 14.000 euros com a sòl salarial, per a ‘la recuperació d’un sector que no pot devaluar més les condicions salarials’. ‘La competitivitat no passa per la precarietat salarial’, reivindiquen des del sindicat.
En els últims anys, ‘els treballadors en el sector tèxtil han fet esforços de contenció salarial durant la crisi, en línia amb les dificultats en les empreses’. Per a CCOO, ‘ara és el moment de recuperar el camí de creixement i repartir part d’aquesta recuperació’.
Sector en creixement
En l’actualitat, ‘l’atur afecta més de 90.000 treballadors i 6.300 empreses a tot l’Estat’. Des de l’organització destaquen a més que es tracta d’’un sector en creixement, amb empreses que han generat més de 900 milions d’exportacions el 2017’, de manera que ‘no pot mantenir salaris per sota dels 14.000 euros anuals’.
Per tot això, CCOO d’Indústria fa una crida a secundar la vaga del tèxtil ‘especialment a les comarques centrals’, vista la incidència que té el sector sobre l’ocupació i el creixement local. Aquestes zones concentren el 70% del tèxtil valencià, de manera que per al sindicat ‘és determinant per a l’economia de moltes famílies, que han patit els efectes devastadors de la crisi’.
‘Després de la firma del recent Acord per l’Ocupació i la Negociació Col·lectiva, no és possible signar un acord de l’envergadura del tèxtil, perquè devalua el discurs que han sostingut les organitzacions sindicals majoritàries CCOO i UGT, davant CEOE (Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials) i Cepime (Confederació espanyola de la Petita i Mitjana Empresa), i en posaria en risc el desenvolupament’, adverteixen des del sindicat. En definitiva, ‘és el moment de passar a l’ofensiva’.