Cinc projectes opten al segon premi Col·lectiu Balarma

  • La Fundació Universitària de la Vall d'Albaida el convoca amb caràcter biennal er estimular la recerca i la millora de la qualitat de l’ensenyament públic

VilaWeb

Redacció

18.09.2016 - 23:39
Actualització: 19.09.2016 - 01:39

Cinc son els treballs que opten al premi de la segona edició del premi d’investigació en educació infantil ‘Col·lectiu Balarma’, convocat per la  Fundació Universitària de la Vall d’Albaida (FUVA), un guardó instituït l’any 2014 i dotat amb 5.000 euros, destinat ‘a estimular la recerca i la millora de la qualitat de l’ensenyament públic’ i en què es valorarà el coneixement i la contribució a millorar l’educació infantil, la qualitat i rigor científic, i la seua aplicabilitat.

Es tracta dels projectes ‘Coherència i continuïtat a l’etapa Educativa 0-6: conèixer, interpretar i projectar canvis per transformar l’escola infantil’; ‘L’escola que tenim és l’escola que volem? Sentir i escoltar. Repensar’; ‘Dins de l’escola, fora de l’aula’; ‘Crear i emocionar en l’etapa d’educació infantil emprant les arts visuals i la música. Un estudi interdisciplinar en les Comarques Centrals’; i ‘Ser, fer, pensar i conviure: construïm l’educació infantil del serle XXI’.

Per valorar els treballs, el jurat seleccionat està presidit pel regidor d’Educació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Óscar Borrell, amb el degà de la Facultat de Magisteri, Manuel Monfort, com a vice-president; i els vocals Rosa Giner, Bernardino Salinas, Maribel Olivares i Desamparados Gregori. 

Tal com s’especifica en les bases, l’import del premi es farà efectiu en tres parts. La primera, un 20%, en el moment de l’adjudicació; la segona, el 30%, en un moment intermedi de l’elaboració a partir d’un informe favorable del tutor de la investigació; i el 50% restant quan s’haurà lliurat el treball i haja obtingut el vis-i-plau del jurat.

Aquest premi biennal s’alterna amb el d’Investigació Econòmica ‘Juan José Renau Piqueras’, també convocat per la FUVA, i deu el nom al col·lectiu de renovació pedagògica ‘La Balarma’ que durant els anys de l’anomenada Transició Democràtica treballà a la Vall d’Albaida i va plantejar i elaborar materials per a l’ensenyament en valencià.

En la primera edició, el Premi Balarma es va atorgar a la saforenca Ester Morant pel projecte ‘Aportacions del Col·lectiu Xucurruc: propostes educatves per a la vida de les classes d’educació infantil’. El jurat va decidir per unanimitat dde donar-lo a aquest treball en què es recullen i sistematitzen, amb voluntat d’aprofitar-los, els materials i les experiències  aportades pel grup de treball d’educació infantil Xucurruc, nascut en els anys 1990 de la mà de docents de la Vall d’Albaida, la Safor i la Marina.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 75 € l'any

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem