Condemnen a 7 anys un ex-secretari de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit per falsejar oposicions

  • Inhabilitat per falsejar un concurs d'oposicions per a atorgar una plaça d'administrativa a la germana de l'ex-batle, José L. Juan · Ha absolt l'ex-regidora de Personal a qui es demanaven 10 anys d'inhabilitació

VilaWeb
Imatge d'arxiu (EP/Rober Solsona)
Redacció/EFE
10.01.2022 - 18:47
Actualització: 10.01.2022 - 19:47

La Secció Segona de l’Audiència de València ha condemnat a set anys d’inhabilitació per a ocupació o càrrec públic un ex-secretari de l’Ajuntament d’Aielo de Malferit, com a cooperador necessari d’un delicte de prevaricació administrativa, per falsejar un concurs d’oposicions per a atorgar una plaça d’administrativa a la germana del llavors batle, José L. Juan Pínter.

La Sala ha absolt, en canvi, la regidora de Personal en el moment dels fets, Isabel Vicent, per a la qual la Fiscalia sol·licitava deu anys d’inhabilitació com a autora d’un delicte de prevaricació, perquè considera que no s’ha provat que signara les resolucions d’adjudicació de les places amb coneixement que estaven fora de la llei, han informat fonts del Tribunal Superior de Justícia.

Els fets van començar en 2010, quan un Jutjat contenciós administratiu de València va anul·lar un procediment de selecció per a dues places d’administratiu municipal perquè una de les aspirants era germana del batle, entre més raons. La sentència resolia que el primer edil s’havia d’abstenir durant el procés de selecció.

A conseqüència de l’anul·lació, l’Ajuntament d’Aielo de Malferit va delegar un nou procediment per a la provisió d’aqueixes places en la regidora de Personal, qui va subscriure i va aprovar en 2012 les resolucions que va redactar i de les quals va informar el condemnat, en aquell moment secretari municipal acumulat.

Segons l’Audiència, durant aquesta nova tramitació del procediment es van produir il·legalitats amb les diferents resolucions, que no es van publicar en el BOE, ni es van complir els terminis legals, ni es van efectuar les proves de selecció, “simulant un procediment administratiu que en cap moment va tindre lloc”.

La Sala manté que el penat sabia que les resolucions “eren radicalment i absolutament contràries a dret en prescindir del procediment legal” amb el “propòsit únic” d’aconseguir el nomenament de la germana del batle com a funcionària de carrera.

El Tribunal afig que la regidora delegada no coneixia l’abast de les resolucions ni de la seua il·legalitat.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem