La tertúlia proscrita

Convocada la 2a edició del premi Col·lectiu Balarma

  • La Fundació Universitària de la Vall d'Albaida el destina a incentivar la recerca i millora de l'educació infantil

VilaWeb
Redacció
26.05.2016 - 18:36
Actualització: 26.05.2016 - 20:36

La Fundació Universitària de la Vall d’Albaida (FUVA) ha convocat la segona edició del premi d’investigació en educació infantil ‘Col·lectiu Balarma’, instituït l’any 2014 i dotat amb 5.000 euros, destinat ‘a estimular la recerca i la millora de la qualitat de l’ensenyament públic’ i en què es valorarà el coneixement i la contribució a millorar l’educació infantil, la qualitat i rigor científic, i la seua aplicabilitat.

Tal com s’especifica en les bases, l’import del premi es farà efectiu en tres parts. La primera, un 20%, en el moment de l’adjudicació; la segona, el 30%, en un moment intermedi de l’elaboració a partir d’un informe favorable del tutor de la investigació; i el 50% restant quan s’haurà lliurat el treball i haja obtingut el vis-i-plau del jurat. Els projectes s’hauran de presentar abans del 24 de juny de 2016 a la seu de la Fundació (Carrer de Gomis, 3), i la investigació acabada ha de lliurar-se en setembre de 2017 com a molt tard.

Aquest premi biennal s’alterna amb el d’Investigació Econòmica ‘Juan José Renau Piqueras’, també convocat per la FUVA, i deu el nom al col·lectiu de renovació pedagògica ‘La Balarma’ que durant els anys de l’anomenada Transició Democràtica treballà a la Vall d’Albaida i va plantejar i elaborar materials per a l’ensenyament en valencià.

En la primera edició, el Premi Balarma es va atorgar a la saforenca Ester Morant pel projecte ‘Aportacions del Col·lectiu Xucurruc: propostes educatves per a la vida de les classes d’educació infantil’. El jurat va decidir per unanimitat dde donar-lo a aquest treball en què es recullen i sistematitzen, amb voluntat d’aprofitar-los, els materials i les experiències  aportades pel grup de treball d’educació infantil Xucurruc, nascut en els anys 1990 de la mà de docents de la Vall d’Albaida, la Safor i la Marina.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any