10.02.2016 - 11:13
|
Actualització: 10.02.2016 - 12:13
El Casal Jaume I de la Vall d’Albaida ofereix dissabte vinent un taller per aprendre a utilitzar materials i residus amb els quals cultivar bolets a casa. El biotecnòleg Antoni Gandia impartirà aquest taller, el termini d’inscripcions en el qual acaba aquest dimecres dia 10.
Antoni Gandia, autor del llibre ‘Fungicultura, conrea bolets a casa’ publicat recentment per Caixa Ontinyent, explicarà com fer ús de substrats com les restes de café, el pallús, el cartró, i altres residus, per cultivar diferents tipus de bolets, a més d’altres curiositats i aplicacions dels fongs i la seua utilitat en múltiples indústries.
Tal com explica Gandia, a més del paper que fan els fongs com a organismes extremadament importants per a la nutrició i salut d’humans, animals, plantes i tota mena d’ecosistemes, en les societats humanes sempre han tingut un gran impacte econòmic i cultural pel seu ús en la fermentació de menjars i begudes. A més, en destaca la utilitat com a biofactories químiques i farmacològiques que poden servir, també, en tasques delicades com el reciclatge de compostos contaminants com els metalls pesants, els derivats del petroli i les armes químiques o bacteriològiques.
El taller es farà d’11.00 a 14.00 al Casal Jaume I de la Vall d’Albaida (carrer de Ramon Llin, s/n). Les inscripcions s’han de fer a valldalbaida@acpv.cat o 606253690.
Hi ha dues modalitats d’inscripció:
Opció 1: inscripció + material per al taller, 10 euros (8 euros per a socis d’ACPV)
Opció 2: inscripció + material per al taller + llibre ‘Fungicultura, conrea bolets a casa’ . 20 euros (18 per a socis d’ACPV).