26.11.2017 - 21:05
|
Actualització: 26.11.2017 - 22:05
Aquest dilluns 27 de novembre es viurà a Bocairent el 10é Concurs Gastronòmic de Carn de Caça i de Bolets ‘Vila de Bocairent’, convocat per l’Ajuntament i al qual s’hi han inscrit 21 restaurants de tot el País Valencià. Només dos són de la Vall d’Albaida: L’Home del Sac, d’Aielo de Malferit, i El Pansat, d’Albaida. En l’organització del concurs hi participen també l’associació d’hostaleria i de turisme de Bocairent, el restaurant el Cancell, l’hotel l’Estació, Casa Rosa, el bar Sifó, el saló de banquets la Serratella i l’Àgora Hotel.
Com és habitual hi ha dues modalitats, la de plat lliure elaborat amb carn de caça i amb bolets en què es puntua el sabor i la presentació, i un plat obligatori de borreta on es valora la degustació i que ha d’incloure bacallà, ceba, alls secs, tomaca triturada, bajoca roja o nyora, espinacs, ou, creïlles, sal i oli.
En cadascuna de les dues modalitats es lliuraran un primer premi dotat amb 600 euros , patrocinat per València Turisme, un segon de 300 euros aportats per l’Ajuntament de Bocairent, i un tercer consistent en un lot de productes de restauració lliurats per l’empresa Durplastics.
En aquesta edició, el jurat estarà format per Anna Francés, del restaurant La Piràmide; Jordi Martínez, president de l’Associació d’Hostalers de la Vall d’Albaida; Joaquín Piedra, hostaler i representant de l’associació d’hostaleria i de turisme de Bocairent; José Luis Torró, periodista; Juan Antonio Calabuig, president de l’associació valenciana de periodistes i d’escriptors de turisme; Luis Garau, hostaler; Sílvia Meléndez Herrero, representant de l’associació professional de cuineres i de cuiners de la Comunitat Valenciana; Alfredo Alonso, del restaurant Rías Gallegas; amb Fina Peidró, com a secretària.
El concurs, que començarà a les 13.00, es desenvoluparà a l’Hotel Ferrero.
L’any passat, el jurat va atorgar els primers premis a la Venta el Borrego de Banyeres de Mariola, i al restaurant Llámame Lola d’Ontinyent. L’establiment de l’Alcoià guanyà la categoria de borreta, mentre que el de la capital de la Vall d’Albaida es va endur endur el premi al millor plat de caça i bolet per la perdiu del Riello amb rovellons macerats.