25.06.2020 - 20:55
|
Actualització: 25.06.2020 - 22:55
Encara em ressonen a les orelles els crits de la diputada de Vox al congrés dels diputats espanyol: ‘hembrismo’ és el concepte que s’han inventat els de la ultradreta espanyola per a criticar la defensa de les polítiques contra la violència de gènere, una violència masclista que ells, i sobretot elles, no veuen enlloc.
Fa uns dies la ministra Montero denunciava a una regidora de Vox a Galapagar després de tindre-la a la porta de casa pegant crits cada dia, insultant-la i exigint que dimitisca i que abandone l’estat espanyol. A aquests de Vox no els busca l’Audiència Nacional per a tancar-los, com als músics, als titellaires o als tuitaires. No han obert cap expedient per a il·legalitzar-los tampoc, i això que el concepte democràcia el tenen en quarantena.
Hui el govern espanyol ha tirat endavant el ‘decret de la nova normalitat. A l’acord s’ha sumat el PP, que ja no sabia on pondre. De nou Compromís ha votat per lliure, abstenint-se una altra vegada pel tema del finançament autonòmic.
Per fi el govern espanyol i els agents socials han acordat d’allargar els ERTO fins a finals de setembre. La negociació s’havia fet pesada aquesta setmana: les empreses que tinguen ERTO no podran contractar personal, ni repartir beneficis en l’exercici fiscal, si no tenen més de cinquanta treballadors.
Fa dies que no escrivia, però crec que fa més dies encara que no parle de la consellera Barceló, que ha passat d’estar davant de tot a estar ara mig desapareguda… De fet, si no és per CCOO, no ens assabentem del brot de Rafelbunyol. Ara que el Ministeri de Sanitat espanyol ha deixat d’informar i depenem de les autonomies, la informació arriba quan a ells els dóna la santa gana. Elke Van Hook, professora en Psicologia de la Salut de la Universitat de Vrije, a Brussel·les, i especialista en estrès i trauma, diu que estem davant ‘l’experiment psicològic més gran de la història’. La manca d’atenció de les autoritats a l’assistència psicològica durant la pandèmia tindrà conseqüències a tot món.
S’estima que al març, almenys 2.600 milions de persones van ser posades sota algun tipus de quarantena. Això representa un terç de la població mundial.
Passada la meitat de juny, la covid-19 ja havia registrat més nou milions de casos confirmats i matat almenys 470.000 persones.