Dimecres, 1 de juliol de 2020

  • «Es tracta de l'invent d'uns urinaris femenins que acabaran amb les cues eternes als serveis de dones de tots els llocs»

Josep Lluís Pascual i Soler
01.07.2020 - 21:47
Actualització: 01.07.2020 - 23:47
VilaWeb

Una notícia que ha estat esguitant durant la pandèmia és la intenció d’Israel d’annexionar-se part de Cisjordània. La mesura va ser presentada en gener: el pla per a Orient Mitjà del president dels Estats Units, Donald Trump, i del primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, s’havia de posar en marxa hui 1 de juliol.
El programa podria significar la imposició de la sobirania israeliana en fins al 30% de Cisjordània i minimitzar les opcions dels palestins d’un estat viable. Ara sembla que per a recuperar les pèrdues causades per la covid-19, Israel no només necessita vèncer el virus, sinó també romandre lliure de conflictes per la qual cosa l’horitzó dissenyat pels dos espavilats sembla que s’allunya per una bona temporada.

Una aplicació que s’ha desbocat durant el confinament ha estat TikTok. Molts joves, i no tan joves, que la fan servir la consideren un divertiment, una moda, una forma d’expressar-se públicament; o fins i tot un vehicle per a l’activisme. Però no és això, o almenys, no és només això. En realitat, és l’aplicació de la filosofia xinesa a internet: volem veure-ho tot, saber-ho tot, analitzar-ho tot sense cap mena de límits. La seua filosofia se centra en la captura constant de tota mena de dades de l’usuari, del terminal que utilitza, dels seus patrons de conducta, per a després bombardar-lo amb recomanacions. Com bé explica Enrique Dans, es tracta d’una aplicació totalment irresponsable.

Al País Valencià, l’omnipresent Ximo Puig igual presenta els vigilants de les platges com anuncia que serà la nova normalitat de la construcció l’eixida de la crisi, o proposa augmentar l’aforament dels bars perquè hi puga haver més i més gent i com més junta millor. A final li passarà com a la consellera Barceló, que ara ni està ni se l’espera.

Alguns presidents autonòmics estan aprofitant la pandèmia per a reivindicar-se i millorar els seus percentatges en les enquestes, i ara que els han transmès la gestió del postconfinament se’ls ha pujat l’ego molt amunt… de fet ja no arribe a recordar el nom de massa consellers i conselleres.

Acabe hui amb una nota que no té res a veure amb el tema del coronavirus, però que tindrà la seua importància quan la gent puga tornar a anar a festivals. Es tracta de l’invent d’uns urinaris femenins que acabaran amb les cues eternes als serveis de dones de tots els llocs. A Copenhaguen, els arquitectes Gina Périer i Alexander Egebjerg van dissenyar Lapee, un bany per a dones que consta de tres urinaris modelats en plàstic reciclable, de color rosa brillant, on cal posar-se a la gatzoneta. Aquests dies l’invent celebra el seu primer aniversari.

Us proposem un tracte just

Esperàveu topar, com fan tants diaris, amb un mur de pagament que no us deixés llegir aquest article? No és l’estil de VilaWeb.

La nostra missió és ajudar a crear una societat més informada i per això tota la nostra informació ha de ser accessible a tothom.

Això té una contrapartida, que és que necessitem que els lectors ens ajudeu fent-vos-en subscriptors.

Si us en feu, els vostres diners els transformarem en articles, dossiers, opinions, reportatges o entrevistes i aconseguirem que siguin a l’abast de tothom.

I tots hi sortirem guanyant.

per 6€ al mes

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.

Si ets subscriptor de VilaWeb no hauries de veure ni aquest anunci ni cap. T’expliquem com fer-ho

Recomanem