13.05.2020 - 19:13
|
Actualització: 13.05.2020 - 21:13
Segurament el portal Skyscanner era fins ara una de les eines més utilitzades per mi a l’hora de planejar un viatge. Ara mateix, no és molt optimista per als que tinguen ganes i puguen permetre’s viatjar. Jo ja m’he fet una visita a les set meravelles del món des de casa perquè ara ja no sé si un dia les podrem visitar de manera real.
Mireu aquest vídeo sobre el trànsit aeri a Europa en l’estiu de 2013. Europa era el continent que més en tenia del món. Amb l’arribada del coronavirus, els vols s’han reduït d’un 90%, i hui moltes companyies esperen amb impaciència la decisió de la Unió Europea per a poder tornar a volar. I com deia ahir, molts governs negocien pactes que garantisquen la mobilitat de persones, i que difícilment en garantiran la salut. De moment ja hem pogut veure que als vols entre la península i les illes les companyies no han respectat cap mesura de distanciament.
Al mateix temps uns 1.300 treballadors de Norwegian han presentat a Espanya una demanda acusant la companyia de cessió il·legal de treballadors. L’aerolínia escandinava ha anunciat la suspensió de quasi totes les operacions a l’estat espanyol fins a març de 2021, i s’enfronta a una demanda de conciliació davant el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge.
Mentre alguns partits polítics, dels que han anat donant suport a l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol, s’obrin a no aprovar-ne cap més, el govern de Sánchez ja està pensant en una altra forma jurídica que li permeta d’allargar fins a un mes la desescalada organitzada, cosa que hui ha deixat desorientada bona part de l’oposició que maquinava tombar l’estat d’alarma com un èxit. Èxit que només valorarien ells i els seus melics. I com sempre fent oïdes sordes als científics. Per primera vegada coincidisc en una cosa amb el president Sánchez: l’estat d’alarma o la cosa que finalment s’acorde per a completar el desconfinament ‘és una necessitat i no un projecte polític’ i s’haurà de fer des de la cogovernança, un concepte que els partits espanyolistes no acaben d’entendre, i crec que en la mateixa situació estan alguns dels nacionalistes.
Finalment no tindrem falles de València enguany. Els ha costat de decidir-se, però la festa ha quedat ajornada per a 2021. L’Ajuntament de València ha destinat fins al moment 4,6 milions d’euros de subvenció total a les falles per a aquest 2020 perquè les comissions falleres facen front al pagament als seus proveïdors. I la Generalitat assumirà la despesa de guardar els monuments a la Fira de Mostres, una institució que tampoc tindrà activitat tal com van les coses.
Hui el Ministeri de Sanitat espanyol ha fet públics els primers resultats de l’estudi de prevalença, i més o menys ha donat el que s’esperaven: només un 5% de la població de tot l’estat ha desenvolupat anticossos contra la malaltia. Amb aquests números no podem estar massa tranquils davant la transmissió de la Covid-19. El ramat encara no està protegit i la vacuna no la tindrem el mes que ve.