06.05.2020 - 21:35
|
Actualització: 06.05.2020 - 23:35
Al final continua l’estat d’alarma. M’estalvie els comentaris sobre Vox i el PP: les mateixes gallines en dos corrals que cada dia s’assemblen més. I tampoc sobre altres, que no entendré mai. Però la veritat és que no puc aguantar-me: ‘no es fácil sobrevivir a la gestión de los comunistas’, hui el ciudadano Abascal en el Congrés dels diputats espanyol posant el punt sobre la ‘i’.
En el capítol de hui del serial ‘Ayuso’, la presidenta creu que Madrid hauria de passar a la fase 1 del desconfinament dilluns que ve, cosa que no aconsella cap expert, i ho fa el mateix dia que a l’estat espanyol hi ha un rebrot del nombre de víctimes mortals per la Covid-19, i justament quan el creixement a Madrid és més gran que a la resta de l’estat.
Sobre les baixes de Ciutadans, molts se’n fugen ara perquè així s’evitaran tornar tots els diners que deu el partit als bancs el dia que decidisquen demanar-los, perquè la cosa serà grosseta. Ara diuen que no coincideixen en la nova línia del partit, com si alguna vegada hagueren tingut una línia.
Tot açò el mateix dia que les UCI del País Valencià no han enregistrat cap ingrés relacionat amb el coronavirus.
Hui el col·legi de procuradors valencians ha fet pública la disconformitat amb el decret per a la reactivació de la justícia. Segon ells, el decret en compte de reactivar-la l’alentirà, i el bolic actual es farà més gros. Entre més coses, segons decret, el personal de Justícia ‘podrà exercir el dret a les vacances al llarg de l’estiu, sense organització prèvia’, cosa que suposarà suspensions i ajornaments, mentre que advocats i procuradors hauran d’estar treballant tot l’estiu. Fins ara, de fet, paraven només uns quinze dies en agost. Ara ni això.
Interessant conversa hui a la BBC amb el paleontòleg Juan Luis Arsuaga. Si quan s’aproven els pròxims pressupostos al parlament espanyol continuen sent tan agarrats en ciència, investigació, salut i educació, és que no haurem après res d’aquesta pandèmia.
La meua germana em demanava que tornara a parlar de menjars, encara que no sé si hui li agradarà a algú la meua proposta. No és una recepta per a tots els públics, però cada vegada són més les persones que s’animarien a tastar-la. Una bona prova d’això és que l’oferta d’insectes en restaurants i botigues d’alimentació creix i molts experts en nutrició en ressalten les propietats nutritives i culinàries.
L’entomòfaga o consum d’insectes aràcnids o artròpodes en general compta, a més, amb el beneplàcit de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura, que n’ha avaluat els beneficis ambientals, socials i per a la salut. Si encara esteu llegint, potser vos agrade aquesta conferència TED d’Emma Bryce, on es pregunta si hauríem de menjar insectes.