08.04.2020 - 17:56
|
Actualització: 08.04.2020 - 19:56
Ja fem tantes videoconferències, que hi ha moment que no sabem amb quina aplicació estem, bé des del mòbil, la tauleta o l’ordinador. Hi ha qui fins i tot ho fa des del televisor.
He fet un recompte i ja he utilitzat fins a vuit aplicacions de les més conegudes: Skype, Teams, Hangouts, Whasapp, Face Time, Duo, Zoom i Jitsi Meet.
Skype va ser la primera en arribar, ara de la mà de Microsoft. Permet la presència de deu participants. La mateixa empresa ha desenvolupat Teams, una ferramenta que va més enllà de la videoconferència i permet de treballar en equips.
Ara hem descobert que és Whatsapp, segurament, la més utilitzada cada dia, encara que siga la que menys persones pot connectar alhora: només 4. Google manté una eina que no ha tingut massa èxit però que usen molts xiquets fins que aconsegueixen de tindre mòbil i se’n passen al Whatsapp: Hangouts amplia les videoconferències fins a deu participants. La mateixa Google ara ha ampliat la seua eina de videoconferències, Duo, per a arribar a vuit.
La proposta d’iOS, és bastant interessant, encara que em sembla que molta gent no sap que amb Facetime pots estar amb 32 usuaris al mateix temps. Tot i això, una de les que s’ha fet més famosa en aquest confinament és Zoom, on hi poden haver cent persones connectades alhora.
I Jitsi Meet no té límit, només el que puguen aguantar els seus servidors. Aquesta ferramenta de codi lliure et permet de baixar-te un client i fer les videoconferències des del teu propi servidor. Aquesta és la que hem triat els germans per a comunicar-nos cada dia.
Fa dies que la premsa ens informa, o ens embolica, sobre que el recompte de malalts i defuncions, que es fa de diferent manera a cada país, per la qual cosa és difícil de saber si les dades que fa dies que comparem entre països són fiables. El que no sabíem era que fins i tot les dades en l’àmbit de l’estat espanyol podrien ser equívoques. El recompte de dades de defuncions que el Ministeri de Justícia espanyol va demanar als registres civils, per a poder oferir una xifra objectiva sobre les morts provocades per la pandèmia del coronavirus, no s’està portant a terme, perquè estan sota mínims, i la informació no arriba completa, de fet són molt pocs els treballadors dels registres que treballen de manera presencial.
Per últim, hui als EUA el caos s’ha apoderat de la Casa Blanca; les ocurrències del seu president ja no són notícia, en el pitjor dia del coronavirus a ciutats com Nova York.
A casa, la barreja de declaracions dels ministres del govern espanyol ha fet eixir José Luis Ábalos a dir que no hi ha data de tornada a la normalitat, quan només uns minuts abans la portaveu María Jesús Montero havia dit que a partir del 26 d’abril podríem anar recuperant la vida normal. I jo ja em pregunte si la vida normal serà la d’ara o la que teníem abans.