21.11.2017 - 18:09
|
Actualització: 21.11.2017 - 19:09
Aquest dimecres comencen les activitats (programa complet) relacionades amb la celebració del II Dia Internacional de la Ciutat Educadora que s’escau dijous 30 de novembre, organitzades a la capital de la Vall d’Albaida per l’Ajuntament en col·laboració amb diverses entitats educadores.
La primera serà la inauguració de la setena edició de la Universitat d’Hivern amb la conferència ‘La innovació i el creixement de les empreses valencianes’, a l’Aula Magna del Campus d’Ontinyent a les 11.00. Dins la Universitat d’Hivern hi haurà diversos seminaris dijous, i a la Sala Gomis s’inaugurarà una exposició sobre el Dia Internacional de la Ciutat Educadora, entre més activitats. Divendres, l’alumnat de 4t del Grau de Magisteri Infantil realitzarà una activitat d’aprenentatge i servei amb els escolars d’Infantil del CEIP Lluís Vives.
La programació inclou també les activitats organitzades per la regidoria de Dona i Igualtat pel Dia Internacional contra la Violència de Gènere amb la Jornada Sendes de Supervivència, un curs de defensa personal, i l’espectacle ‘Abandónate Mucho’.
A partir de dilluns que ve, es desenvoluparan propostes com les presentacions dels llibres ‘Des del sud valencià. Escrits de resistència i esperança’, de l’ontinyentina Tudi Torró, i ‘De la sexualitat a les sexualitats’ de Vicent Bataller; el seminari ‘Ètica en els negocis i les organitzacions’; el taller ‘Assetjament? Eduquem per a conviure’; la xerrada del Club de Bàsquet Martínez Valls ‘Projecte de Valors del Club’; la xerrada ‘Joc, infància i educació’ del professor Andrés Payà dins l’Escola de Pares i Mares; o la xerrada ‘Llei de Trànsit vigent i valoració dels danys causats a les persones en els accidents de circulació’, entre més.
La darrera de les cites és dijous 30 a les 18.00 a la Sala Gomis, on s’hi estrenarà el documentari ‘De nosaltres colors’ de Produccions del Bressol, que tindrà continuïtat amb la lectura al Palau de la Vila del manifest del Dia Internacional de la Ciutat Educadora.
El programa d’activitats l’han presentat aquest dimarts el regidor d’Educació Óscar Borrell i la Tècnica d’Educació Emília Tortosa. En l’acte han donat a conéixer també el ‘metrominut’, un mapa dissenyat per Cristina Durà que marca les distàncies entre diferents punts i el temps necessari per a recórrer-les caminant. Aquest mapa s’ha repartit als alumnes d’Ontinyent per a promoure el desplaçament per la ciutat a peu.