08.01.2018 - 17:27
|
Actualització: 08.01.2018 - 18:27
L’empresa pública Divalterra de la Diputació de València ha signat un acord de col·laboració amb la Xarxa de Desenvolupament Territorial de València que aplega els cinc grups d’acció local de la demarcació, pel qual l’entitat rebrà 12.000 euros per cadascun dels grups com a inversió contra la despoblació, segons ha informat la corporació en un comunicat. Un d’aquests grups d’acció local és Som Rurals, en què s’integren 25 ajuntaments de la Vall d’Albaida.
L’ajuda de Diputació, a més del suport econòmic consistirà també en la disposició d’una seu física que els permeta de tindre un llocon desenvolupar la seua activitat, i en l’assessorament en tota mena de projectes a través de Divalterra.
El president de la xarxa territorial i batle de Bèlgida, Diego Ibáñez, ha celebrat aquest ‘bona sintonia’ amb la corporació i la seua lluita contra la despoblació. ‘Aquest conveni és un pas endavant per al desenvolupament rural’, ha dit. ‘La idea és d’obtenir subvencions de la comunitat europea que ens ajuden a tirar endavant projectes que creen treball de llarga durada’, ha explicat Ibáñez, qui sosté que ‘amb això fixarem població i tindrem les escoles obertes, en definitiva, no estarem condemnats a perdre població i acabar desapareixent’.
En la signatura del conveni han estat presents, a més d’Ibáñez, per Som rurals; José Caballer, de l’GALP la Safor; Rafael Darijo, de l’Associació desenvolupament rural Túria-Calderona; Óscar Martínez, de l’Associació per al desenvolupament sostenible dels municipis del Massís del Caroig, Serra Grossa i Riberes del Xúquer; i José Luis Saló, de l’Associació per al desenvolupament rural sostenible Rurable; així com el president de la Diputació Jorge Rodríguez, i els co-gerents de Divalterra, Xavi Simón i Agustina Brines.
La xarxa territorial es va crear com una federació de grups d’acció local de la dmarcació de València amb l’objectiu de gestionar i col·laborar amb els grups d’acció local en projectes de cooperació. Entre les seues activitats i línies d’actuació hi ha el suport als sectors de població més desfavorits, la posada en valor dels productes locals, la promoció d’accions que faciliten la creació d’ocupació, així com la potenciació de la formació i la regeneració del medi ambient, entre més.
Amb aquest aliança estratègica, esperen aspirar a aconseguir una part dels 12 milions d’euros de fons estructurals europeus atorgats per la Generalitat durant la vigència de l’actual Programa de Desenvolupament Rural de la Comunitat Valenciana 2014-2020.